facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Με απόφαση της κυβέρνησης η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Καταργείται ο 14ος μισθός

- Παγώνουν οι αυξήσεις που προβλέπει η συλλογική σύμβαση
- Ετοιμάζεται πράξη νομοθετικού περιεχομένου - Παρακάμπτεται η Βουλή και οι κοινωνικοί φορείς
- Πως θα εξατμιστούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα καλοκαιρινής άδειας

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα ανασταλεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη απο τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, εξετάζεται να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων και των επιδομάτων του Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας στον μηνιαίο μισθό, καταργώντας ουσιαστικά τον 14ο μισθό.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, με την κίνηση αυτή, που παρακάμπτει τη Βουλή και δεν προϋποθέτει συναίνεση των κοινωνικών φορέων, επιχειρείται να ικανοποιηθεί ένας απο τους βασικούς όρους που έθεσε εκ νέου η τρόικα με επιστολή της προς το υπουργείο εργασίας, στην οποία επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με απόφαση της κυβέρνησης η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - Καταργείται ο 14ος μισθός"

Επίθεση Ψυχάρη σε Γιώργο και Νίκο Παπανδρέου

Συνέχεια δίνεται στην αντιπαράθεση Ψυχάρη – Παπανδρέου, η οποία ξεκίνησε στα μέσα της εβδομάδας μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο Σταύρος Ψυχάρης περνάει στην αντεπίθεση και σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Αναλυτικά το άρθρο του Σ. Ψυχάρη:

«Είναι φυσικά μια φάρσα- αυτό συμβαίνει όταν με σάπια καλαμπόκια μαγειρεύεις σε ιδιωτικά αεροπλάνα και χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Τέλος πάντων...

Για όλα φταίει το Μεγα Τσάνελ! Ο Μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, αντί να εξυμνεί τον Μεγάλο Ηγέτη, ασκεί αντιπολίτευση και τον ενοχλεί αφόρητα. Οι εφημερίδες δεν τον απασχολούν, πιστεύει ότι η μάχη γίνεται στις μικρές οθόνες. Και εδώ αρχίζει η ιστορία μας...

Η γραμματεύς του κ. Τότε πρωθυπουργού μας πληροφορούσε ότι ο κ. τότε πρωθυπουργός ήθελε να μας συναντήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στο ερώτημα ποιοι προσκαλούνται η απάντηση ήταν:

«Ο κ. Γιώργος Μπόμπολας, ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και εσείς».

«Τι ώρα και που»;

«Στις 8 το βράδυ στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή»

«Εντάξει θα έρθω εκεί»

Λίγες ώρες αργότερα, ένα νεότερο τηλεφώνημα άλλαζε το πρόγραμμα. Ήταν η ημέρα που οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τη Βουλή. Συνεπώς για μη μας δουν (οι δικοί μας συνεργάτες με τις κάμερες) έπρεπε να πάμε στου Μαξίμου, αλλά μισή ώρα αργότερα και από την πίσω πόρτα, πάλι για να μη μας δουν εκεί τα τηλεοπτικά συνεργία.

Από τους τρεις προσκεκλημένους, ο ένας αρνήθηκε να έλθει. Και έτσι βρεθήκαμε, αφήνοντας τα αυτοκίνητα μας σε απόσταση, στην πίσω πόρτα του Μαξίμου (Γ. Μπόμπολας και Σ. Ψυχάρης). Εκεί ένας κλητήρας μας οδήγησε από το υπόγειο, στο ισόγειο του Μεγάρου, όπου το βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Φυσικά κάναμε τη θητεία μας στην αίθουσα αναμονής. Μισή ώρα αργότερα μας πέρασαν στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ σκόνταψε και παραπάτησε διερχόμενος πλησίον μας ο τότε υπουργός Χάρης Καστανίδης, που έδειχνε έκπληκτος από την παρουσία μας στο συγκεκριμένο χώρο!

Σχεδόν μισή ώρα κράτησε η συζήτηση , με τον κ. Παπανδρέου να ομιλεί διαρκώς για το Μέγα Τσάνελ. Τι έλεγε, ας το αποκαλύψει ο ίδιος αν θέλει. Ο κ. Γ. Μπόμπολας το απαντούσε με λογικά επιχειρήματα. Εκτιμώντας το άσκοπο του διαλόγου, απέφυγα το ομιλείν αρκούμενος εις το ακούειν.

Αιφνιδίως ενεφανίσθη ο κ. Μόσιαλος, τότε υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα Μέσα Ενημερώσεως, με ένα μεγάλο σημειωματάριο στο χέρι.

Ο κ. Παπανδρέου μας ρώτησε αν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα ημών των εκδοτών (και καναλαρχών, κατά τη συνήθη υποτιμητική έκφραση των κυβερνώντων). Εκεί έγινε η έκρηξη:

-Κύριε Πρόεδρε, πάλι τα ίδια; Έχομε ενημερώσει στην Ένωση Ιδιοκτητών, όλους τους ως τώρα αρμόδιους υπουργούς σας, συμπεριλαμβανομένου του παρόντος. Έτσι δεν είναι κύριε Μόσιαλε; Κύριε πρόεδρε, δεν έχομε αιτήματα παρά μόνον ορισμένες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για να εισπράξουν μερικές μικρές εφημερίδες χρήματα που τους οφείλουν διάφοροι Οργανισμοί.

Ακολούθησαν τα συνήθη αποχαιρετιστήρια μειδιάματα και φύγαμε χωρίς να υποσχεθούμε τίποτε. Το Μέγα Τσάνελ δεν άλλαξε»

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Ψυχάρη σε Γιώργο και Νίκο Παπανδρέου"

Eφοριακοί με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες!

- Φάκελος με φωτογραφίες και έγγραφα στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα
- Ξεκίνησε μεγάλη δικαστική έρευνα για νυν και πρώην εφοριακούς
- Στο μικροσκόπιο όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία
- Τι λένε επιστολές με καταγγελίες σε βάρος εφοριακών

Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη έχει μπει ομάδα νυν και πρώην εφοριακών, με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, ήδη ξεκίνησε μεγάλη δικαστική έρευνα από τον διώκτη του οικονομικού εγκλήματος, καθώς στα χέρια του έφτασε «καυτός» φάκελος, με φωτογραφίες και έγγραφα, όπου εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!

Σκοπός της δικαστικής έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Πεπόνης έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου με τα “βαριά” ντοκουμέντα: φωτογραφίες απο πολυτελέσαττες μονοκατοικίες στα βόρεια προάστια, επταόρωφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο κλπ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, απο “κόσκινο” θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και των πρώην εφοριακών ενώ θα γίνει έλεγχος πόθεν έσχες ακόμη και συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα κατέθεσε μια συνταξιούχος εφοριακός, η οποία φέρεται ότι, όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει στη Δικαιοσύνη γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρίας.

Η καταγγελλούσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρίας, ύψους περίπου 12,5 δις δραχμών (36 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων εμπλεκομένων στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.

Το 2001 υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι επτά εφοριακοί, για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς η ζημιά που φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί απαλλάχθηκαν δύο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο ο Άρειος Πάγος ξανάνοιξε την υπόθεση και τους στέλνει στο εδώλιο για τρίτη φορά.

Παράλληλα, στον φάκελο που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας βρίσκονται επίσης και δύο ανώνυμες επιστολές, με καταγγελίες σε βάρος εφοριακών. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι συγγενής της συζύγου ενός από τους εφοριακούς που αθωώθηκαν στο Εφετείο, είναι ένας από τους εφέτες, ο οποίος συμμετείχε στη σύνθεση που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση.

Σε άλλο σημείο, ο άγνωστος επιστολογράφος, γράφει: «Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία πιθανόν να ενδιαφέρούν εσάς και την έρευνά σας, γύρω από τις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού εφοριακών»

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Eφοριακοί με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες!"

Ο Αϊβαλιώτης, ο στρατός και το... πλαστό έγγραφο

Ερωτηματικά σχετικά με τη γνησιότητα των εγγράφων που χρησιμοποίησε ο Κ. Αϊβαλιώτης για να αποφύγει τη στράτευση γεννά επιστολή του Φρανκ Μπάρετ. Αρνείται ότι είχε υπογράψει οποιαδήποτε βεβαίωση.

"Φωτιές" στον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου του ΛΑΟΣ, κ. Κώστα Αϊβαλιώτη, ανάβει, η απαντητική επιστολή του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Φρανκ Μπάρετ, προς το Γενικό Προξενείο Ελλάδος.
Σύμφωνα με την "Δημοκρατία της Κυριακής" ο κ. Μπάρετ αφήνει ακάλυπτο τον βουλευτή, σχετικά με το θέμα της αναβολής από τη στράτευσή του, αρνούμενος ότι υπέγραψε βεβαίωση εργασίας του κ. Αϊβαλιώτη στην γραμματεία του κόμματος Ένωση για την Ευρώπη, ως δόκιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τονίζει μάλιστα ότι το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο, διαφορετικό από αυτό που θα χρησιμοποιούσε
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Αϊβαλιώτης έχει πάρει αναβολή από τη στράτευση, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικό που φερόταν να έχει υπογράψει ο κ. Μπάρετ.
Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τον σχετικό νόμο, υπηρέτησε μειωμένη θητεία, εξαγοράζοντας τον υπόλοιπο χρόνο.
Όμως η απάντηση του γγ του Ευρωπαϊκού Κόμματος, πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα στον βουλευτή, καθώς αμφισβητείται η γνησιότητα του πιστοποιητικού που χρησιμοποίησε ο κ. Αϊβαλιώτης.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, στις ευνοϊκές διατάξεις δεν υπάγονται όσοι είτε με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκάλεσαν ή προκαλούν την έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμενων ή να αποφύγουν την υποχρέωση στράτευσή τους.
Η επιστολή Μπάρετ που δημοσιεύει η "Δημοκρατία της Κυριακής"
"Αγαπητή κυρία πρόξενε,
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας από 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τη γνησιότητα της υπογραφής μου σε ένα έγγραφο. Δεν ενθυμούμαι να έχω υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και η υπογραφή δεν φαίνεται να είναι δική μου.
Επίσης το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο που φέρει την επικεφαλίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι σε επιστολόχαρτο του Κόμματος Union for Europe (Κόμμα Ένωση για την Ευρώπη), το οποίο θα χρησιμοποιούσα εγώ ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.
Το έτος 1996 δεν ήμουν υπεύθυνος του κόμματος Union for Europe για θέματα προσωπικού και είναι απίθανο να είχε ζητηθεί από εμένα να υπογράψω αυτό το είδος εγγράφων.
Δυστυχώς το κόμμα Union for Europe υφίστατο μέχρι το 1999 και δεν διαθέτω κανένα αρχείο σχετικά με εκείνη την περίοδο".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αϊβαλιώτης, ο στρατός και το... πλαστό έγγραφο"

Άφησαν ελεύθερο τον ληστή 26 ηλικιωμένων!

Ελεύθερος αφέθηκε ο 37χρονος «μετρ» της απάτης που είχε εξαπατήσει 26 γεροντάκια, είχε κλέψει τις οικονομίες τριών από τα θύματά του και είχε ληστέψει μια 70χρονη χτυπώντας την αλύπητα! Εισαγγελέας και ανακριτής Πατρών συμφώνησαν να του επιβάλλουν… περιοριστικούς όρους και του όρισαν τακτική δικάσιμο!

Με ποιο σκεπτικό, άραγε, οι λειτουργοί της δικαιοσύνης άφησαν να φύγει μέσα από τα χέρια τους ένας τόσο επικίνδυνος κακοποιός; Πιστεύουν, μήπως, ότι δεν θα συνεχίσει τη δράση του; Ή περιμένουν να προκαλέσει κάποιο μεγαλύτερο κακό από αυτό που προκάλεσε στη γυναίκα που υπήρξε το τελευταίο θύμα το, παρασύροντάς την στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας όπου την χτύπησε και της άρπαξε 300 ευρώ και δυο χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό της;

Ο 37χρονος είναι «κατ’ επάγγελμα» κακοποιός και ζούσε αποκλειστικά από τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Από τα 26 θύματά του στα οποία εμφανίζονταν ως δήθεν φίλος ή λογιστής των παιδιών τους, πάντα καλοντυμένος και ευγενικός, είχε αρπάξει συνολικά 22.500 ευρώ. Από τα σπίτια τριών από αυτά, μάλιστα, δεν είχε διστάσει να κλέψει χρήματα ή κοσμήματα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άφησαν ελεύθερο τον ληστή 26 ηλικιωμένων!"

Σε κατάσταση ετοιμότητας ο Έβρος

Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης των ποταμών Άρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, στη Βουλγαρία, τέθηκαν από το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα και για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Έως στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις, στα σταθμήμετρα των δύο ποταμών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση ετοιμότητας ο Έβρος"

Παρά την κρίση, η Αυστρία προτιμά τους Έλληνες

Η χώρα μας αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό

«Παρά την κρίση, προτιμούμε τους Έλληνες», έχει ως τίτλο σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», στο οποίο προβάλλεται ιδιαίτερα το γεγονός πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι, μετά την Ισπανία, ο δεύτερος αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αυστριακοί δεν έλαβαν υπόψη τους την κρίση και δεν άφησαν να επηρεαστούν οι διακοπές τους στην Ελλάδα, ούτε από τους απεργούντες οδηγούς ταξί, ούτε από τα αποκλεισμένα λιμάνια, ούτε και από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ένα τρίτο από τα 5,8 εκατομμύρια των Αυστριακών (σε σύνολο πληθυσμού 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων), που μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, μετακινήθηκαν αεροπορικά και από αυτούς το 17% είχαν ως προορισμό την Ισπανία, το 12% την Ελλάδα και το 11% την Τουρκία.

Αρκετά αισιόδοξα, για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού κατά την φετινή χρονιά, ήταν και τα μηνύματα που δόθηκαν από τους εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου επισήμαναν τη σημασία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αυστριακή τουριστική αγορά.

Ως ένα είδος «βαρόμετρο» για τις εξελίξεις στην αυστριακή τουριστική αγορά, θεωρείται η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης που ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετέχει παραδοσιακά η Ελλάδα με περίπτερο του ΕΟΤ και με μια σειρά συνεκθέτες, ενώ στο τετραήμερο της διάρκειάς της αναμένονται γύρω στις 150.000 επισκέπτες από την Αυστρία αλλά και τις γειτονικές χώρες.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας όπως Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι), Ιόνιοι Νήσοι (Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Παξοί), Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Σποράδες-Σκιάθος, Βόλος, αλλά και η Περιοχή του Αθω.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρά την κρίση, η Αυστρία προτιμά τους Έλληνες"

Στα «junk» η αξιολόγηση της Ουγγαρίας από τον Fitch

Το αξιόχρεο της χώρας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία υψηλού ρίσκου

Ο τρίτος από τους τρεις μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο Fitch, υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ουγγαρίας στην κατηγορία υψηλού ρίσκου (επίπεδο «junk»).

Σε ανάλογη υποβάθμιση έχουν προχωρήσει και οι οίκοι Standard & Poor's και Moody's.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «junk» η αξιολόγηση της Ουγγαρίας από τον Fitch"

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι μισθωτοί 500 ευρώ κι ο πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου 9.000 ευρώ το μήνα!

Δεν είναι απλά σκάνδαλο, ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης. Ο άνθρωπος, που κρατούσε τα ηνία της χώρας επί δύο χρόνια και προσπαθούσε να μας πείσει για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να βόλεψε τον "πιστό του στρατιώτη", Κώστα Θέο, στη ΔΕΗ με μισθό πρόκληση, ύψους 9.000 ευρώ!...

Μάλιστα, τον μισθό αυτό θα συνεχίσει να τον λαμβάνει κα-νο-νι-κά, ότι κι αν γίνει, μέχρι το 2013, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του!

Στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", διαβάζουμε ότι ο Κώστας Θέος, βρίσκεται τοποθετημένος στο Νο2 της ιεραρχίας της Επιχείρησης, υπό τον Αρθούρο Ζερβό, ο οποίος αποτελεί την επιλογή της "πράσινης" Τίνας, ενώ ο Θέος φέρεται να αποτελεί την επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθ' υπόδειξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα τελευταία 5,5 χρόνια, οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και ο 50χρονος πολιτικός μηχανικός, Κώστας Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ.

Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, κατέχοντας παράλληλα θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ, του Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Διατηρώντας, πάντα, χαμηλό προφίλ, ο Κώστας Θέος, απ' όσες θέσεις κι αν πέρασε δεν προκάλεσε ποτέ. Ωστόσο το παρελθόν του κάθε άλλο παρά "ήσυχο" είναι σύμφωνα με την εφημερίδα. Επί θητείας Πάχτα (θυμάστε τότε με το σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς) ο Θέος ήταν γ.γ. Επενδύσεων και Ανάτπυξης, μια θέση - κλειδή για τα κοινοτικά προγράμματα και τον πακτωλό των εκατ. ευρώ που έρρεαν άφθονα στη χώρα μέχρι το 2004, οπότε και αποχώρησε.

Επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ήταν αρθρογράφος σε εφημερίδες του Μπόμπολα!

Πιστός στον Παπανδρέου, αλλά και εργασιομανής, κέρδισε μία θέση δίπλα του. Ήταν "πιστός στρατιώτης" ακόμη κι όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όντας Πρωθυπουργός τότε, εκτόξευσε την ρουκέτα του δημοψηφίσματος.

Κι επειδή οι... φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, τώρα που η διαφάνεια και το opengov πέρασαν στην ιστορία, ο Κώστας Θέος, με την στήριξη του φίλου του κι εποπτεύοντος υπουργού, κατέλαβε τη θέση στη ΔΕΗ με μισθό τις 9.000 ευρώ, τη στιγμή που στελέχη στο δημόσιο, με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, δε λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ μηνιαίως!!!

Κάπως έτσι, λοιπόν, έρχονται οι αυξήσεις φωτιά της ΔΕΗ, για τις οποίες τόσα έχουμε γράψει στο planet-greece, πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν μειώνοντας απλά τους προκλητικούς μισθούς των στελεχών της και της ομήγυρης των "Φωτοπουλαίων". Αλλά είπαμε... "τα δικά μας παιδιά" υπεράνω όλων.

planet-greece.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι μισθωτοί 500 ευρώ κι ο πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου 9.000 ευρώ το μήνα!"

ΝΔ: «Ταπεινώνετε τους βουλευτές με τους επιπλέον ελέγχους»

Διαφωνεί η Συγγρού με τη διαδικασία έρευνας λογαριασμών στην Ελβετία

Για παραπλανητική και ταπεινωτική διαδικασία κάνει λόγο η Ν.Δ. σχετικά με την πρωτοβουλία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών να δώσει συνέχεια στην έρευνα για τυχόν καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία και αντικείμενο έρευνας την περίοδο από το 2007 έως σήμερα.

Η Ν.Δ. που δεν πρόκειται, όπως τονίζει να λάβει μέρος σε μια τέτοια «ταπεινωτική για τη Βουλή» και παραπλανητική διαδικασία, αντιπροτείνει να διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες», όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μετά τη μεταπολίτευση, όπως ήταν η πρόταση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά εδώ και περίπου δυο χρόνια.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας απέστειλε απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των πόθεν έσχες των βουλευτών και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Αργύρη, στην αναφέρεται αναλυτικά η θέση της Ν.Δ. Μάλιστα, επαναλαμβάνει ότι μετά τις προσεχείς εκλογές, η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, θα κάνει νόμο του κράτους την πρόταση αυτή, προκειμένου, όπως διευκρινίζει, να ξεκαθαρίσει το θέμα με τρόπο ουσιαστικό, αδιάβλητο και αξιόπιστο.

Στην επιστολή, την οποία δημοσιοποιεί το Βήμα, ο κ. Τασούλας αναφέρει, ότι όπως επανειλημμένα ανέφεραν βουλευτές της Ν.Δ. στην Επιτροπή που προεδρεύει ο κ. Αργύρης, το κόμμα έχει απορρίψει, δημόσια και από την πρώτη στιγμή, την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη για τη διαδικασία της αποστολής εξουσιοδοτήσεων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών τους στα πιστωτικά αυτά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, οι λόγοι που αρνείται η Ν.Δ. είναι προφανείς και υποστηρίζει: «Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελούσε νέα παγκόσμια είδηση. Θα καταρράκωνε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου διεθνώς και θα καθιστούσε την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά -μετά τις γνωστές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου περί ''χώρας διεφθαρμένων''- περίγελο του κόσμου. Χωρίς, ταυτόχρονα, να φωτίζει την αλήθεια για όσους, πράγματι, διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα».
Ο κ. Τασούλας, θυμίζει στον κ. Αργύρη, ότι εδώ και μήνες εκκρεμεί η γνωστή πρόταση της Ν.Δ. για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών και ρίχνει το καρφί του, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα το προεδρείο της Βουλής δεν έχει προωθήσει προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Δ., όπως επαναλαμβάνεται και στην επιστολή, οι ανεξάρτητοι δικαστές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν το άνοιγμα των λογαριασμών, όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά παντού, κυρίως σε δεκάδες φορολογικούς παραδείσους, αλλά ακόμη και εντός χωρών της Ε.Ε. (Κύπρο, Αγγλία, Λουξεμβούργο, κ.α.), όπως επίσης και το άνοιγμα των λογαριασμών και τη διακίνηση χρημάτων μέσω off shore εταιρειών, καθώς και την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στο εξωτερικό.

«Σε τίποτα από αυτά, η πρόταση του γραμματέα του κόμματός σας δεν αναφέρεται», υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας στην επιστολή του και συνεχίζει: «Αντίθετα, με το πρόσχημα ενός τέτοιου δήθεν ''ελέγχου'', στην πραγματικότητα προωθείται η αθώωση των πάντων, χωρίς κανένα έλεγχο. Η μήπως προτίθεστε να ζητήσετε από τους βουλευτές ''πιστοποιητικά εντιμότητας'' από όλες τις τράπεζες και τα υποθηκοφυλακεία του κόσμου και τους λοιπούς φορολογικούς παραδείσους;».

Ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε μια «τέτοια ταπεινωτική για τη Βουλή παραπλανητική διαδικασία, που ουσιαστικά», όπως διευκρινίζει, «αποσκοπεί στη ματαίωση της συζήτησης της δικής της πρότασης νόμου για το ''πόθεν έσχες'', όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων, από το 1974 μέχρι σήμερα».

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: «Ταπεινώνετε τους βουλευτές με τους επιπλέον ελέγχους»"

Στάση πληρωμών στις επικουρικές σε τρεις μήνες

Καμπανάκι κινδύνου για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων χτύπησε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα, η οποία μιλώντας στο Mega τόνισε ότι τα ταμειακά αποθέματα του μεγαλύτερου επικουρικού ταμείου, του ΕΤΕΑΜ, φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο.

Η κ. Δρέττα ανέφερε επίσης πως αν γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τότε μπορεί να εξισορροπηθούν οι ανισορροπίες και να «μπορούμε να πληρώσουμε», σημειώνοντας πως διαφορετικά «σε τρεις μήνες δεν έχουμε να πληρώσουμε επικουρικές συντάξεις».

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση πληρωμών στις επικουρικές σε τρεις μήνες"

ΘΗΤΕΙΑ:Στροφή Αβραμόπουλου για την αύξηση.Τι απάντησε για το θέμα

Στροφή 180 μοιρών με την οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την θητεία,έκανε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ.Αβραμόπουλος ο οποίος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της άποψης για τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε. Σε απάντησή του σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε για το θέμα της αύξησης της θητείας ο ΥΕΘΑ απάντησε:

“Η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συμμερίζομαι την ανησυχία ότι οι νέοι δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ούτε και να στερηθούν της δυνατότητας άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες”.

Για να …μεταφράσουμε την απάντηση Αβραμόπουλου:

•Ο ΥΕΘΑ είναι βέβαιο ότι δεν θέλει να πάρει “πάνω” του ένα σαφώς αντιδημοφιλές μέτρο,εν όψει μάλιστα εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται.

•Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναλάβει την ευθύνη της απόφασης για αύξηση της θητείας την οποία ζητούν οι στρατιωτικοί.

•Αν παρόλα αυτά για οποιοδήποτε λόγο -είτε επειδή παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου ,είτε για άλλο λόγο- η κυβέρνηση αυτή κληθεί να λάβει απόφαση,είναι βέβαιο ότι ο Αβραμόπουλος θα πάει το θέμα στην Βουλή,ώστε το κόστος της απόφασης να το επωμιστούν και τα άλλα κόμματα.

Συνεπώς,όλα δείχνουν ότι και η επόμενη ΕΣΣΟ θα γλιτώσει την αύξηση,εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΘΗΤΕΙΑ:Στροφή Αβραμόπουλου για την αύξηση.Τι απάντησε για το θέμα"

«Θα πέσει η Ελλάδα»;

Το θέμα της Ελλάδας και των ποικίλων σεναρίων για το οικονομικό μέλλον και τις προοπτικές της χώρας σχολιάζει μερίδα του γερμανικού τύπου. Κοινή εκτίμηση ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι επισφαλής.

«Θα πέσει η Ελλάδα»; Με αυτόν τον πρωτοσέλιδο τίτλο προσεγγίζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Αμβούργου το ελληνικό πρόβλημα. Και σημειώνει: «Σχεδόν χωρίς να γίνει αντιληπτό από τη δημοσιότητα, η κατάσταση στην Ελλάδα οξύνεται περαιτέρω. Οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους μένουν στάσιμες και οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται την ικανότητα του κράτους για μεταρρυθμίσεις καταθέτοντας κάθε βράδυ δισεκατομμύρια στην ΕΚΤ».

Παρά τη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «πίσω από κλειστά μικρόφωνα και κάμερες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι αισιόδοξες δηλώσεις αντικαθίστανται από έντονες αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στη νομισματική ένωση». H Handelsblatt παραθέτει και εκτίμηση ενός επικεφαλής γερμανικής τράπεζας, ο οποίος τονίζει ότι όσο διαρκεί αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε εκτόνωση της κρίσης.

"Τελικός γύρος στην Αθήνα"

Τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων χρειάζεται ο Λ. Παπαδήμος
Η ίδια εφημερίδα συνεχίζει το αφιέρωμά της στην Ελλάδα με αναλύσεις, σχόλια. «Τελικός γύρος στην Αθήνα (…) στην ελληνική παρτίδα πόκερ», τονίζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Τις επόμενες εβδομάδες κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα. Ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να επιφέρει μαζικές περικοπές για να εισπράξει τη νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων. Αν δεν το καταφέρει, τότε η χώρα θα βρεθεί στο κενό».

Παρατίθεται επίσης το πόρισμα του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικα Πόλ Τόμσεν, ότι τα μέτρα που συμφωνηθηκαν απλά δεν εφαρμόζονται. «Καθόλου περίεργο», σημειώνει η εφημερίδα, «Οι ελληνικές συντεχνίες, όπως οι οδηγοί ταξί, οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι, που ήταν ως τώρα θωρακισμένοι έναντι οποιουδήποτε ανταγωνισμού, έχουν χάρη στο πελατειακό σύστημα καλές διασυνδέσεις με τα πολιτικά κόμματα. Από τη στήριξη αυτών των κομμάτων (…) εξαρτάται τώρα ο ανεξάρτητος Παπαδήμος».

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στο θέμα του ελληνικού χρέους. Πληροφορίες από κύκλους της ΕΕ κάνουν λόγο για «σκληρές διαπραγματεύσεις» και εκτιμούν ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα φτάσει το 50%, αλλά οι πραγματικές απώλειες για τους πιστωτές θα είναι μεγαλύτερες.

Η Handelsblatt φιλοξενεί και μία συνέντευξη του οικονομολόγου Κλέμενς Φουστ. Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «μισή αποχώρηση από την ΕΕ και ίσως θα επανέφερε τη χώρα στο επίπεδο των δεκαετιών του ’60 και ‘70». Ο Κλέμενς Φουστ προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο αλυσιδωτής αντίδρασης και στην υπόλοιπη ευρωζώνη αν αποχωρήσει η Αθήνα από τη ζώνη του κοινού νομίσματος: «Οι πολίτες άλλων χωρών σε κρίση θα φοβούνταν ότι θα συμβεί και εκεί το ίδιο και θα έσπευδαν στις τράπεζες για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Θα απειλούνταν ταραχές, μπροστά στις οποίες οι έως τώρα διαμαρτυρίες είναι παιδικό παιχνίδι».

«Γιατί δεν αποχωρεί η Ελλάδα από το ευρώ»;

Προετοιμάζεται επιστροφή στη δραχμή;
Διερωτάται η αυστριακή εφημερίδα Die Presse εκτιμώντας ότι η Αθήνα εκμεταλλεύεται την ξεκάθαρη πρόθεση της Άγκελα Μέρκελ να σώσει το κοινό νόμισμα με κάθε κόστος. Σχολιάζει μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ευρωκρίση για να ασκήσει πίεση στο Βερολίνο.

Η Die Presse δεν θεωρεί έκπληξη το ενδεχόμενο να αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση την έξοδο από το κοινό νόμισμα και σημειώνει: «Η χώρα πνίγεται από τα χρέη, ενώ με το δικό της νόμισμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και να μειώσει το βάρος των χρεών. Ο δρόμος μέχρι εκεί όμως είναι δύσκολος.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής το 2001 προετοιμάζοντας διακριτικά τη νομισματική μεταρρύθμιση και θέτοντάς την αιφνιδιαστικά σε εφαρμογή». Η εφημερίδα θεωρεί ότι μόνο αυτή η μέθοδος προετοιμασίας μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα απέτρεπε τη μαζική απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και την μεταφορά τους έξω από τη χώρα. Και κλείνει: «Όσο η Γερμανία επιμένει ότι θα κάνει τα πάντα για τη διάσωση του ευρώ, μπορεί η Αθήνα να εκφράζει τη μία επιθυμία μετά την άλλη προς το Βερολίνο και πάντα με την απειλή: ‘Αλλιώς αποχωρούμε’. Μετά από δύο χρόνια πολιτικής για τη διάσωση του ευρώ, μια αποχώρηση θα ήταν μοιραία».

Επιμέλεια: Άρης Καλτιριμτζής

Υπεύθυνος σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

dw-world.de
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα πέσει η Ελλάδα»;"

ΣΟΚ! Νέο κόμμα στην Αλβανία θα διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!

Νέο κόμμα στην Αλβανία, που θα δημοσιοποιήσει την ιδρυτική του διακήρυξη στους επόμενους μήνες θεωρεί πως Αλβανία είναι η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά!

Σύμφωνα με την «Κάτοψη», η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, που υπάρχει ως εθνικιστικός σύλλογος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Σπαχίου, διεκδικεί τη μισή Ελλάδα.

Ακούστε κι αυτό. Τα μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!

Αναλυτικότερα, αναφέρουν: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η Τσαμουριά βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ! Νέο κόμμα στην Αλβανία θα διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!"

Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ιστορική εξέλιξη για την Τουρκία χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά προφυλακίστηκε ένας πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αφού ανακρίθηκε προηγουμένως από πολιτικό εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Εργκένεκον. Πρόκειται για τον στρατηγό ε.α. Ιλκέρ Μπάσμπουγ, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος και της ιδιότητας ως υψηλά ιστάμενου μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Μπάσμπουγ (αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων την περίοδο 2008-2010) προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού ανακρίθηκε προηγουμένως επί επτά ώρες. Μετά την ανάκριση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο με αίτημα προφυλάκισης, πράγμα που συνέβη.

Πρόκειται για προφυλάκιση στο πλαίσιο της υπόθεσης που πήρε δικαστική μορφή τον περασμένο Ιούλιο όταν έγινε δεκτό το κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση περί δημιουργίας ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο από το γενικό επιτελείο με σκοπό την προπαγάνδα και τη φθορά της κυβέρνησης. Εκτός από τον Μπάσμπουγ, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 29 άτομα, μεταξύ των οποίων τα δεκαπέντε είναι προφυλακισμένα.

Ουσιαστικά είναι μία από τις υποθέσεις που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών που από το 2003, σύμφωνα με τα διάφορα κατηγορητήρια, κατέβαλλαν κατώτεροι, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί μη στρατιωτικοί, με σκοπό τη φθορά της κυβέρνησης Ερντογάν και τη δημιουργία συνθηκών για την επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο ίδιος ο Μπάσμπουγ σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι "είναι παράδοξο το γεγονός ότι μου προσάπτεται η κατηγορία 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή μου. Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις".

"Η κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί" ανέφερε επίσης ο Μπάσμπουγ.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων"

Τέλος του 2012 το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο της Ικαρίας

Στο τέλος του 2012, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο Ικαρίας το οποίο αναμένεται να καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών του νησιού με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα θα ενισχύσει την τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προβολή της Ικαρίας, ως πόλου έλξης επιστημονικού τουρισμού. Αυτά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ιωάννης Τσιπουρίδης, που επισκέφθηκε το έργο.

Το έργο της Ικαρίας συνδυάζει την αιολική και την υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας. Κατασκευάζεται στις περιοχές Πέζι, Προεσπέρα και Κάτω Προεσπέρα του τέως δήμου Ραχών και αποτελείται από δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ισχύος 4,15 MW, που μέσω δύο δεξαμενών εκμεταλλεύονται το νερό του Φράγματος στο Πέζι και ένα αιολικό πάρκο, ισχύος 2,7 MW, που τροφοδοτεί τα αντλητικά συγκροτήματα.

Ουσιαστικά, με την ενέργεια που παράγεται από τα αιολικά, το νερό επιστρέφει στην άνω δεξαμενή. Το έργο έχει σχεδιαστεί με βάση τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού κατά τη χειμερινή και θερινή περίοδο, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, καθώς και το σεβασμό στο ευρύτερο περιβάλλον του νησιού και την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος του 2012 το Υβριδικό Ενεργειακό Έργο της Ικαρίας"

Να σιωπήσει το Mega ήθελε ο Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΔΟΛ και εκδότης των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, Σταύρος Ψυχάρης, αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου, ως εν ενεργεία πρωθυπουργός, κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους τρεις κύριους μετόχους του Μega, πριν από δυόμιση μήνες.

Ήθελε να τους μεταφέρει τη μεγάλη ενόχλησή του για τη σφοδρότατη κριτική που ασκούσε το Mega στην κυβέρνησή του και να τους ζητήσει να πέσουν οι τόνοι!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τον απασχολούσε διόλου η στάση των εφημερίδων ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Όλο του το θέμα ήταν το Μega.

Γιατί;

Διότι «η πολιτική μάχη κρίνεται στη μικρή οθόνη«, όπως είπε ο ίδιος στους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα (εκδότη του ΕΘΝΟΥΣ και της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ). Ο τρίτος των μετόχων του Mega, Βαρδής Βαρδινογιάννης αρνήθηκε να πάει στη συνάντηση -»δικαίως όπως απεδείχθη«, γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης.

Το νόημα των όσων είπε ο Παπανδρέου ήταν ότι «για όλα φταίει το Mega. Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, αντί να εξυμνεί τον Μεγάλο Ηγέτη, ασκεί αντιπολίτευση και τον ενοχλεί αφόρητα«.

Όπως αποκαλύπτει στo «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο Σταύρος Ψυχάρης, η συνάντηση κράτησε μισή ώρα και σε όλη τη διάρκειά της ο τότε πρωθυπουργός «μιλούσε διαρκώς για το Mega». Την απάντηση την έδωσε «με λογικά επιχειρήματα» ο Γιώργος Μπόμπολας.

Ποια ήταν αυτή;

Ότι η ενημερωτική ομάδα του σταθμού αξιολογεί τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκάστοτε κυβέρνησης αποκλειστικά και μόνο με δημοσιογραφικά κριτήρια και όχι με γνώμονα πολιτικές συμπάθειες ή κομματικές προτιμήσεις.

Πράγμα που σήμαινε ότι τίποτα δεν επρόκειτο να αλλάξει ούτε προς τη μιά ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Όπως και έγινε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι προς το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τους δυο εκδότες αν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα. Γιατί άραγε;

Το γεγονός, πάντως, προκάλεσε την έκρηξη του κ. Ψυχάρη, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχουν αιτήματα, «παρά μόνον ορισμένες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για να εισπράξουν ορισμένες μικρές εφημερίδες χρήματα που τους οφείλουν διάφοροι Οργανισμοί».

Μοιάζει, πράγματι, απίστευτη ιστορία. Θα απαντήσει, άραγε ο Γιώργος Παπανδρέου ή θα προτιμήσει τη σιωπή, την οποία ήθελε να επιβάλει -αλλά απέτυχε παταγωδώς- και στο Μega;

aixmi.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Να σιωπήσει το Mega ήθελε ο Παπανδρέου"

Οριστικό το λουκέτο στην ΚΟΝΤΙ

Κοινοποιήθηκαν οι τελευταίες 18 ομαδικές απολύσεις στους εργαζόμενους

Παραμονή των Θεοφανίων… επέλεξε η ARCILLOR MITAL να αποχαιρετήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο Βόλο, κοινοποιώντας και τις τελευταίες 18 ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με δικαστικό κλητήρα.

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, εκτός όσων συναδέλφων τους έχουν απολυθεί τις προηγούμενες εβδομάδες διεκδικώντας επαναπρόσληψη και όσων υπέγραψαν οικειοθελείς αποχωρήσεις, βρέθηκαν κυριολεκτικά στο κενό χθες, βλέποντας τους δικαστικούς επιμελητές.

Δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση τέτοια εξέλιξη καθώς για την ερχόμενη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί στο Υπουργείο Εργασίας νέα τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων, ΕΚΒ και ΠΟΕΜ και εκπροσώπων της εταιρίας.

Το «λουκέτο» δια των ομαδικών απολύσεων, σημειωτέον, θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορούν να εφαρμοστεί ή όχι αφού το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας του αρμοδίου Υπουργείου έχει αποφανθεί αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της ARCILLOR MITAL.

Οι απολύσεις όπως ήταν φυσικό σήμαναν συναγερμό στα μέλη του σωματείου που συμπεριλαμβάνονται στους απολυθέντες και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Το σωματείο ενημέρωσε αμέσως την Επιθεώρηση Εργασίας καταθέτοντας προσφυγή προκειμένου να χαρακτηριστούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις αυτές. Η τριμερής στην Επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Το ΕΚΒ εκτιμά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η γαλλική εταιρία, στριμωγμένη προφανώς μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την εξαπάτηση του ΟΑΕΔ, με τις παράνομες απολύσεις, και ενόψει της τριμερούς συνάντησης προέβη στις απολύσεις.

Αφήνει αιχμές για τη στάση των φορέων, υπογραμμίζοντας ότι το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Σωματείο κραύγαζαν προς πάσα κατεύθυνση ότι η γαλλική εταιρία αφήνεται ανενόχλητη (αν δεν βοηθείται κιόλας!) από τη θεσμική Πολιτεία να καταπατά τους Νόμους, να εξευτελίζει το κρατικό σύστημα ελέγχου και εποπτείας (ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ κ.λ.π.) και να αλωνίζει, πετώντας στο δρόμο σαν απορρίμματα το προσωπικό.

Πλην της Δικαιοσύνης -όπως σημειώνει το ΕΚΒ- που επιλήφθηκε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση της βρώμικης αυτής υπόθεσης, αμέσως μόλις παρέλαβε τον «καυτό φάκελο» και την αγωγή που κατέθεσαν το ΕΚΒ και το Σωματείο, όλοι οι υπόλοιποι θεσμικοί λειτουργοί, σε κεντρικό επίπεδο, περί άλλα… ετύρβαζαν.

Το ΕΚΒ καταγγέλλει επίσης «ότι και την ώρα ακόμη που καταφανέστατα πιστοποιούνταν η εταιρική παρανομία με την εξαπάτηση του ΟΑΕΔ, το… μείζον για κάποιους ήταν να κουκουλωθεί η υπόθεση και απλώς να μπλοκαρισθεί η χορήγηση του παράνομου επιδόματος, όχι όμως και να αποδοθούν υπηρεσιακές ευθύνες, σ’ εκείνους που «έκλεισαν τα μάτια» στην οφθαλμοφανέστατη αυτή προσπάθεια εξαπάτησης», ενώ αφήνονται αιχμές και για τη στάση του Συνδικάτου Μετάλλου με την επισήμανση ότι «ενώ οι εκκλήσεις και οι προειδοποιήσεις του ΕΚΒ και του Σωματείου για συλλογική κινητοποίηση των τοπικών Φορέων προς συμπαράστασή τους έπεφταν στο κενό, με το σκεπτικό κάποιων ότι δεν… προηγούνται οι άνεργοι της ΚΟΝΤΙ, αλλά άλλοι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι εκτός Μαγνησίας».

 ΠΗΓΗ : Εφημερίδα «Ταχυδρόμος» και ρεπορτάζ της Βάσως Κυριαζή

onlarissa.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό το λουκέτο στην ΚΟΝΤΙ"

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη» εκτιμά η Κρ. Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως το 2012 θα έρθει, όπως πολλοί εικάζουν, το τέλος του ευρώ ως ενιαίας ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας.

«Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012» δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γιοχάνεσμπουργκ, κατά την οποία πρόσθεσε όσον αφορά στην Ελλάδα: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους (να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ), εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό».

Η Κρ. Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα «αναθεωρηθούν προς τα κάτω» για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Τόνισε, επίσης, ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν, εάν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ:

«Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές, αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ» υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη» εκτιμά η Κρ. Λαγκάρντ"

Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. έκλεβε καύσιμα

Συνελήφθη και ο Αλβανός συνεργάτης του

Αρχιφύλακας της Αστυνομίας που υπηρετεί στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη για κλοπή καυσίμων, μαζί με ένα Αλβανό συνεργάτη του.

Συγκεκριμένα από αστυνομική έρευνα που έγινε ύστερα από καταγγελία 53χρονου ιδιοκτήτη μηχανήματος έργων, συνελήφθη ο 41χρονος αρχιφύλακας ο οποίος κατηγορείται ότι προχθές το βράδυ, μαζί με έναν 26χρονο, αλβανικής καταγωγής, έκλεψαν καύσιμα από το ρεζερβουάρ του μηχανήματος έργων, στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας.

O 41χρονος αρχιφύλακας, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Ο 26χρονος αλλοδαπός συνεργάτης του δεν βρέθηκε και αναζητείται. Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. έκλεβε καύσιμα"

«Πολύ κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος»

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις ο διευθύνων σύμβουλος της BNP Paribas

Οι ιδιώτες επενδυτές της Ελλάδας βρίσκονται «πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, τις ευρωπαϊκές αρχές και τους αντιπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)», διαβεβαίωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, Μποντουάν Προτ.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή πολύ κοντά σε μια συμφωνία» δήλωσε ο Προτ στο ραδιοφωνικό σταθμό BFM, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι είναι σημαντικό, εντός των επόμενων ημερών, οι συνομιλίες να ευδοκιμήσουν.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της BNP Paribas, ένα θετικό και γρήγορο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις θα αποτελέσει «έναν από τους παράγοντες που (θα μπορούσαν), στο ξεκίνημα αυτού του έτους, του 2012, να αποκαταστήσει τις προσδοκίες στην ευρωζώνη».


newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πολύ κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news