facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Πτώση σοκ για το ευρώ

Το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,27330 που αποτελεί χαμηλό ρεκόρ 17 μηνών.Σε επίπεδα χρεοκοπίας το επιτόκιο των 10ετών ιταλικών ομολόγων.
Τα spreads στην Ελλάδα είναι στις 3.340 μονάδες βάσης, στην Ιρλανδία στις 635, στην Πορτογαλία στις 1.156, στην Ισπανία στις 384 και στην Ιταλία εκτοξεύτηκαν στις 528.

Από τα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια το Λονδίνο είναι στο +0,79, η Φραγκφούρτη στο -0,42 και το Παρίσι στο +0,54%.
Μετά τη χθεσινή πρώτη πτώση της χρονιάς ο Dow Jones υποχωρεί και σήμερα στο -0,37%.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώση σοκ για το ευρώ"

Βουλγαρία: Κανένα πρόβλημα με το Κοζλοντούι

Στο συμπέρασμα ότι ο πυρηνικός σταθμός Κοζλοντούι, στη Βουλγαρία, είναι σε θέση να αντέξει σε πλημμύρες, ξηρασία, θυελλώδεις ανέμους, ισχυρούς σεισμούς και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα, που μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια των κλιματικών αλλαγών, κατέληξαν τα «τεστ αντοχής »(stress tests) στο συγκεκριμένο σταθμό.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η πυρηνική μονάδα της Βουλγαρίας διαθέτει αναπτυγμένο σύστημα τροφοδότησης με ηλεκτρικό ρεύμα στην περίπτωση διακοπής της κανονικής παροχής ηλεκτρισμού. Αυτό, όπως σημειώνεται, αποτελεί εγγύηση ότι στο Κοζλοντούι δεν πρόκειται να σημειωθούν γεγονότα, παρόμοια με τις δραματικές εξελίξεις στον ιαπωνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» στο Κοζλοντούι έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής της Βουλγαρίας Σεργκέι Τσότσεφ, που διενήργησε τους ελέγχους.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρία: Κανένα πρόβλημα με το Κοζλοντούι"

Εγκρίθηκαν μέτρα για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις

Μειώνεται το ποσοστό της εγγυητικής επιστολής για τη φερεγγυότητα του επενδυτή

Μείωση του ποσοστού της εγγυητικής επιστολής για τη φερεγγυότητα του επενδυτή προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο επίσης περιέχει τις διατάξεις για την κατάργηση των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ και της αναμόρφωσης του ΕΛΟΤ.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το ποσοστό της εγγυητικής επιστολής μειώνεται από 2% στο 0,5% του συνολικού κόστους της επένδυσης και μάλιστα αναδρομικά προκειμένου να συμπεριλάβει τα επιχειρηματικά σχέδια που είχαν υποβληθεί στον επενδυτικό νόμο 3894/10 και εκκρεμούν προς υλοποίηση ή αξιολόγηση. Στο ίδιο πνεύμα, η παρ. 1 του άρθρου 20 διευκρινίζει ότι η εισφορά του ν.128/1975 δεν βαρύνει δάνεια που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας μέσω της ΕΤΕΑΝ.

Όσον αφορά τον ΕΟΜΜΕΧ καταργούνται οι θυγατρικές: Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΑ), το κέντρο Αργιλλομάζης, το κέντρο Γούνας και το Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΛΚΕΔΕ, με περιέλευση της περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό) τους στο ελληνικό δημόσιο. Με την νέα διάταξη οι εταιρείες αυτές λύονται αυτοδικαίως και τίθενται σε εκκαθάριση.

Ακόμη, με διάταξη στο άρθρο 21 παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου 2013 η έγκριση από τον υπουργό Περιβάλλοντος των τιμολογίων της ΔΕΗ για τη χαμηλή τάση ενώ προστίθενται στον Κανονισμό Προμηθειών Δημοσίου (Π.Δ. 118/2007, ΦΕΚ Α' 150) μια σειρά ρυθμίσεων με τις οποίες εισάγονται για κάτω από τα κοινοτικά όρια: η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών - πλαίσιο, η χρήση της τεχνικής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων, τα δυναμικά συστήματα αγορών και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων ανατιθέμενων κατ' αποκλειστικότητα.

Όσον αφορά στις συμφωνίες - πλαίσιο αυτές δεν αποτελούν νέο τύπο δημόσιας σύμβασης, αλλά η τεχνική αυτή παρέχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου και κόστους και βελτίωσης της ποιότητας των δημόσιων παραγγελιών.

Ακόμη, με την τροποποίηση της παραγράφου 1 επιδιώκεται η αποσαφήνιση του πεδίου εφαρμογής του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων και επαναπροσδιορίζεται το ύψους του προϋπολογισμού άνω του οποίου υπάρχει υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη λειτουργία του Μητρώου.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω της απλοποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας για την διεξαγωγή εμπορικών εκθέσεων, καταργείται με Κοινή Υπουργική Απόφαση η αδειοδότηση της διοργάνωσης εκθέσεων και αντικαθίσταται με απλή ανακοίνωση του διοργανωτή. Σημειώνεται όμως ότι η κατάργηση της άδειας και των σχετικών εγγυητικών επιστολών και η αντικατάσταση των περισσότερων δικαιολογητικών με υπεύθυνες δηλώσεις, καθιστούν απαραίτητο τον αυστηρό εκ των υστέρων έλεγχο και απαιτείται να προβλεφθούν αυστηρές κυρώσεις.

Σύσταση Κλιμακίων Ελέγχου

Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται η σύσταση των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στις Περιφέρειες. Η ρύθμιση αυτή, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα δράσης των κλιμακίων και την αντιμετώπιση των παραβάσεων νομοθεσίας υπαιθρίου εμπορίου και λαϊκών αγορών, λαμβάνοντας υπόψη την ένταση των τοπικών προβλημάτων.

Έλεγχος των ενδοομιλικών συναλλαγών

Στο πλαίσιο του ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών προτείνεται η επιβολή προστίμων για τους κανόνες τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών από την Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς και επιπλέον, εισάγεται μία νέα μορφή κύρωσης για την περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της κατάστασης ενδοομιλικών συναλλαγών.

Το μέχρι σήμερα πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή ανέρχεται στο ποσοστό του 10% επί των συναλλαγών που δεν τέθηκαν στη διάθεση του ελέγχου. Η εκπρόθεσμη υποβολή αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου, ωστόσο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι μη δηλωθείσες με την κατάσταση συναλλαγές. Ετσι, προτείνεται ένας διαχωρισμός μεταξύ της μη υποβολής (καθόλου) κατάστασης ενδοομιλικών συναλλαγών με την εκπρόθεσμη υποβολή, που ναι μεν θα πρέπει να τιμωρείται αλλά με μικρότερο πρόστιμο από την πρώτη περίπτωση. Έτσι για τη μη υποβολή της κατάστασης η κύρωση παραμένει στο 10% υπολογιζομένου επί της αξίας των συναλλαγών και για την εκπρόθεσμη υποβολή προτείνεται να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ με 500 ευρώ επιπλέον για κάθε ημέρα καθυστέρησης με ανώτατο όριο τις 50.000 ευρώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκαν μέτρα για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις"

«Όχι» από τους Κινέζους στην πληρωμή φόρου για εκπομπή CO2

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας δεν θα πληρώσουν τον νέο φόρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος επεβλήθη από την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος τη Ένωσης Αερομεταφορών της Κίνας (China Air Transport Association, CATA).

«Φυσικά, η Κίνα δεν θα συνεργασθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύστημα ανταλλαγής εκπομπών», δήλωσε ο Σάι Χάιμπο, υποδιευθυντής της Ένωσης.

«Η CATA, ως εκπρόσωπος των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την κακή ευρωπαϊκή πρακτική που συνίσταται στην μονομερή υποχρέωση των διεθνών εταιρειών να εισέλθουν στο σύστημα ανταλλαγής εκπομπών», διευκρίνισε.

Η CATA εκπροσωπεί τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, και κυρίως τις τέσσερις μεγαλύτερες: τις Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines και Hainan Airlines.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» από τους Κινέζους στην πληρωμή φόρου για εκπομπή CO2"

«Τελειωτικό χτύπημα η κατάργηση 13ου-14ου μισθού»

Έντονα αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

Για τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνία και την αγορά και μάλιστα με ταχυδακτυλουργικό τρόπο κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Εάν το πρόβλημα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ήταν αυτό και μόνο, θα βάζαμε πλάτη για μια ακόμη φορά, προκειμένου να διασωθεί ο τόπος μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι με πρόσχημα και τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, αντί να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να περιμαζευτεί η τεράστια δημόσια σπατάλη, ψηφίζονται καταστροφικά νομοσχέδια που «χτυπούν» αλύπητα τους ευάλωτους συνταξιούχους, διώκουν τους απαραίτητους σε οργανικές θέσεις δημόσιους υπαλλήλους και επιβαρύνουν περαιτέρω τους μικρομεσαίους, δημιουργώντας έναν απίστευτο φαύλο κύκλο που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά και μη αναστρέψιμη ύφεση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τελειωτικό χτύπημα η κατάργηση 13ου-14ου μισθού»"

Αιτήσεις για διερεύνηση καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες

Θα δοθούν προσωπικές απαντήσεις σε κάθε βουλευτή

Η Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Έσχες της Βουλής έστειλε προς όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και τους ανεξάρτητους βουλευτές αίτηση – παροχή πληρεξουσιότητας για τη διερεύνηση τυχόν καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες. Την αίτηση υπέγραψε πρώτος ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Οι αιτήσεις πηγαίνουν μέσω Επιτροπής στην Ένωση Ελβετικών Τραπεζών, η οποία θα απαντήσει προσωπικά σε κάθε βουλευτή και όχι στην Επιτροπή.

Ωστόσο, ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να καταθέσει στην Επιτροπή το αποτέλεσμα. Με τη συγκεκριμένη αίτηση, όπως δημοσιεύει το 24h.gr, ο κάθε βουλευτής δηλώνει ότι παραιτείται από κάθε νόμιμο δικαίωμα, που έχει για τη προστασία σχετικά με το Απόρρητο των στοιχείων του και αφορά κίνηση λογαριασμών, για την περίοδο 2007-2011.

Από την πλευρά της, η ΝΔ διαμηνύει ότι δεν θα υπογράψει συγκεκριμένες αιτήσεις χαρακτηρίζοντας την διαδικασία υποκριτική και απαξιωτική για το κύρος του κοινοβουλίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτήσεις για διερεύνηση καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες"

Σουηδία: Επίσημη θρησκεία το κίνημα ανταλλαγής αρχείων!

Έστω και με την τρίτη προσπάθεια, η «Εκκλησία του Κοπιμισμού» (Εκκλησία του Αντιγραφισμού, σε ελεύθερη απόδοση) κατάφερε να αναγνωριστεί ως επίσημη θρησκεία από την κυβέρνηση της Σουηδίας, μιας χώρας όπου το παράνομο κατέβασμα ταινιών και μουσικής είναι διαδεδομένη συνήθεια.

Για τους κοπιμιστές, η πληροφορία είναι ιερή και το copy-paste είναι ένα είδος θρησκευτικού μυστηρίου. Μάλιστα, το CTRL+C και το CTRL-V, οι συντομεύσεις για αντιγραφή και επικόλληση στον υπολογιστή είναι τα ιερά σύμβολα της παράξενης θρησκείας.

Η Εκκλησία του Κοπιμισμού δεν προωθεί ευθέως την παράνομη ανταλλαγή αρχείων, η οποία θεωρείται πειρατεία, υποστηρίζει όμως την ελεύθερη διάχυση της γνώσης από χρήστη σε χρήστη: «Η πληροφορία έχει αξία, τόσο καθαυτή όσο και όσον αφορά στο περιεχόμενό της, και η αξία αυτή πολλαπλασιάζεται με την αντιγραφή» γράφουν οι κοπιμιστές στο δικτυακό τόπο της Εκκλησίας.

Ο Κοπιμισμός αναγνωρίστηκε επίσημα ως θρησκεία λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα από την αρμόδια σουηδική υπηρεσία Kammarkollegiet.

«Χρειάστηκε να καταθέσουμε αίτηση τρεις φορές» παραδέχεται ο Γκούσταβ Νίπε, πρόεδρος της Εκκλησίας.

Ιδρυτής και πνευματικός ηγέτης της θρησκείας είναι ο 19χρονος φοιτητής Φιλοσοφίας Ίζακ Γκέρσον. Όπως λέει ο ίδιος, η επίσημη αναγνώριση του Κοπιμισμού «μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ημέρα που θα μπορούμε να ζούμε με την πίστη μας χωρίς τον φόβο διώξεων».

Η Σουηδία ήταν εξάλλου η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δημιουργήθηκε επίσημο Κόμμα Πειρατών, το οποίο αργότερα κατάφερε να εξασφαλίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Επίσημη θρησκεία το κίνημα ανταλλαγής αρχείων!"

Χρυσές δουλειές στο... Ελντοράντο της κρίσης!

Νέα φάμπρικα από τα ανταλλακτήρια χρυσού

Κατά εκατοντάδες ξεφυτρώνουν τα καταστήματα αγοράς χρυσού τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να πουλήσουν χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα είδη, για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Τετραπλασιάστηκαν τα ενεχυροδανειστήρια και τα καταστήματα αγοράς χρυσού στην Αθήνα μέσα στους τελευταίους μήνες, ελλείψει ρευστού και λόγω οικονομικής κρίσης.

Αυξητική είναι η τάση και στην επαρχία, όπου εκεί που υπήρχε τουλάχιστον ένα ενεχυροδανειστήριο, από το καλοκαίρι και έπειτα, οπότε και απελευθερώθηκε το επάγγελμα βάσει της Αστυνομικής Διάταξης 5Α/2011, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη άνθηση ακόμα και από καταστήματα τα οποία έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Μόνο στην Ερμού βρήκαν τη θέση τους 5 ανάλογες επιχειρήσεις, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου του Χαλανδρίου 3, στην Κρήτη υπάρχουν 33, εκ των οποίων τα 21 στο Ηράκλειο, ενώ στο κέντρο της Πάτρας ήδη δραστηριοποιούνται πέντε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, με το προηγούμενο καθεστώς κατείχαν άδεια 265 ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 99 στον Νομό Αττικής, ενώ σήμερα παρουσιάζεται κατακόρυφη αύξησή τους που τετραπλασιάζει αυτούς τους αριθμούς.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας γίνονται προσπάθειες αποτύπωσης της πραγματικής εικόνας των ενεχυροδανειστηρίων, η έναρξη λειτουργίας των οποίων δεν γίνεται πάντα παράλληλα με τη δήλωσή τους στις κατά τόπο Αστυνομικές Αρχές. Γι' αυτόν τον λόγο γίνεται συστηματική προσπάθεια να εντοπιστούν και να καταγραφούν οποιοιδήποτε χώροι χρησιμοποιούνται για ανάλογη δραστηριότητα.

Τεράστιες επιγραφές, ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια στις πολυκατοικίες αλλά και στα αυτοκίνητα... διαφημίζουν τους νέας κοπής «Σαράφηδες»... «Αγοράζω χρυσό, παλιά κοσμήματα, χρυσά δόντια, λίρες, ρολόγια, βέρες... όλα τοις μετρητοίς».

Ο κ. Χρήστος Σπυρόπουλος είχε δικό του εργαστήριο χρυσοχοΐας και επί 35 χρόνια πουλούσε κοσμήματα χονδρικής στα καλύτερα καταστήματα της Ελλάδας. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχοντας κρατική άδεια ασχολείται με την αγοραπωλησία χρυσών αλλά και άλλων αντικειμένων.

«Η μεσαία τάξη είναι που αντιμετωπίζει το πρόβλημα και αναγκάζεται να ρευστοποιήσει ό,τι έχει σε κοσμήματα για να πληρώσει τις κάρτες, τα δάνεια ακόμα και τη ΔΕΗ... Δεν είναι λίγοι βέβαια και αυτοί που πωλούν χρυσό προληπτικά. Το σίγουρο είναι ότι έχουν ανοίξει πάρα πολλά καταστήματα, αλλά κάποιοι δεν ξέρουν καν τη δουλειά».

Η αγοραπωλησία χρυσού κερδίζει έδαφος και διαδικτυακά. Ο υποψήφιος πωλητής καλείται να αποστείλει τα κοσμήματά του προς εκτίμηση και αν μείνει ευχαριστημένος από την τιμή που του προτείνεται, εισπράττει το αντίτιμο. Η αισθητική αξία ή η παλαιότητα των κοσμημάτων δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο. «Δε μας ενδιαφέρει σε τι κατάσταση είναι τα κοσμήματα, αν είναι όμορφα ή άσχημα, παρά μόνο το βάρος και τα καράτια», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε έναν ιστότοπο

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσές δουλειές στο... Ελντοράντο της κρίσης!"

«Στο σκαμνί» 32 δημοτικοί σύμβουλοι για κακούργημα

Ποινική δίωξη εναντίον 32 δημοτικών συμβούλων της Αλεξανδρούπολης των περιόδων 2003-2006 και 2007-2010, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ζημίωσαν τον δήμο με πρόθεση κατά 965.000 ευρώ» ασκήθηκε από την ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης, έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών. Η δίωξη, επειδή αφορά σε ποσό μεγαλύτερου των 150.000 ευρώ, είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «H Γνώμη», «η υπόθεση αφορά στις απευθείας αναθέσεις στη δημοτική επιχείρηση ΑΝΕΤΑ, εκ μέρους της δημοτικής Αρχής του κ. Αλεξανδρή, 129 έργων κάτω των 45.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ περίπου, που αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο κατά τα έτη 2006 και 2007».

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Αλεξανδρή και του κ. Αρβανιτίδη, της περιόδου 2003-2006, οι οποίοι ψήφισαν τις εν λόγω απευθείας αναθέσεις, αλλά και της παράταξης του κ. Κούρτη της περιόδου 2007-2010 (χωρίς να είναι κατηγορούμενοι ο κ. Αρβανιτίδης και ο κ. Κούρτης).

Η δίωξη προήλθε με βάση τους νόμους 1608/1950, 1738/1987 1877/1990, 2172/1993 και 2298/1995. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν και εννέα εν ενεργεία σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανήκουν στις παρατάξεις του κ. Λαμπάκη και του κ. Γρηγοριάδη.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στο σκαμνί» 32 δημοτικοί σύμβουλοι για κακούργημα"

Σε πέντε χρόνια το Μετρό φθάνει Πειραιά

Στη Βουλή θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η σύμβαση για την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά, που έχει καθυστερήσει μία πενταετία.

Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί εντός του Ιανουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.

Η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει έξι σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) και θα κοστίσει 515 εκατ. ευρώ.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πέντε χρόνια το Μετρό φθάνει Πειραιά"

Καμία μεταβατική περίοδος για το άνοιγμα

Εγκρίθηκε ομόφωνα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, καθώς και άλλα θέματα

Το υπουργικό συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, αλλά και άλλες όπως η επέκταση των αδειών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.
Δεν υπάρχει πλέον η μεταβατική περίοδος ανοίγματος επαγγέλματος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σημαντική ήταν η διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος των χερσαίων μεταφορών το οποίο στα κεντρικά του σημεία εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ υπάρχει συμφωνία των κομμάτων ώστε να διευθετηθούν άμεσα και οι εναπομείνασες λεπτομέρειες.
Όπως αναφέρθηκε δεν υπάρχει πλέον μεταβατική περίοδος "ανοίγματος" του επαγγέλματος, η διάταξη θα κατατεθεί την Τρίτη στην Βουλή, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του "επείγοντος" ή του "κατεπείγοντος".
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ο τρόπος έγκρισης της διάταξης αυτής ήταν παραδειγματική για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, σημείωσε ότι ο "πυρήνας της διάταξης" για τις χερσαίες μεταφορές στο εν λόγω νομοσχέδιο είναι η σύντμηση του μεταβατικού χρόνου ανοίγματος του επαγγέλματος.
Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, είπε ότι στην διάταξη δεν αντανακλάται και δεν αποτυπώνεται ότι συμφωνήθηκε με την ΝΔ και έθεσε το ερώτημα μήπως η όλη διάταξη πρέπει να επανεξεταστεί.
Τότε παρενέβη ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό όταν υπάρχει διαφωνία σε "ένα" άρθρο και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει αποτελεσματικότητα.
Η δεύτερη σημαντική διάταξη κατά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι εκείνη που αφορά το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια.
Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η διάταξη "πέρασε μεταξύ των 3 κομμάτων τελείως "αναίμακτα"", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώθηκαν ενστάσεις για την εν λόγω διάταξη μεταξύ των κκ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Σωκράτη Ξυνίδη.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πραγματοποίησε εκτενή αναφορά για το χρονοδιάγραμμα του PSI, ενώ επισημάνθηκε ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό αποτελεί την βάση για τον καθορισμό του χρόνου των εκλογών.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η όλη διαδικασία θα γίνει σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την δημιουργία μνημονίου για το PSI όπου θα αναφέρονται ποιοι όροι πρέπει να εκπληρωθούν. Στη συνέχεια θα δοθούν μια σειρά από ποσά για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για τους παλαιούς ομολογιούχους.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την επεξεργασία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της νέας δανειακής σύμβασης με ταυτόχρονη προσφορά των νέων ομολόγων. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί με την σύνταξη δύο κειμένων του Μνημονίου εκ των οποίων το ένα θα είναι για την ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και το άλλο για το ΔΝΤ.
Το έτερο σκέλος αυτής της φάσης θα είναι η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης η οποία θα κυρωθεί από την Βουλή και στη συνέχεια θα εκταμιευθεί η δόση που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν.
Η όλη διαδικασία του PSI ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Μαρτίου.
Παρεμβαίνοντας στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είπε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να επαναλειτουργήσει η αγορά διότι διαφορετικά η χώρα θα εγκλωβιστεί στην ύφεση για πολύ χρόνο.
Ο κ. Παπουτσής είπε ότι δοθέντων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και της θεσμικής και πολιτικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την διαχείριση της κρίσης χρέους "είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να προσδιοριστεί ο χρόνος των εθνικών εκλογών".
Επίσης ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των υπουργών και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να αποφύγουν κάθε διαδικασία που επηρεάζει την λειτουργία της κυβέρνησης και απομειώνει το κύρος του πρωθυπουργού και της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.
Παρεμβαίνοντας στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε οι υπουργοί να τοποθετούνται αποκλειστικά επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του υπουργικού συμβουλίου.
Δεν έλειψαν όμως και οι εντός ΠΑΣΟΚ βολές, με τον κ. Ρέππα να αφήνει αιχμές για το Γ. Ραγκούση.
Αρχικά, ο κ. Ρέππας υ[εραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα της απελευθέρωσης του κλάδου των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφορέων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθύμισε ότι ο νόμος έγινε κατόπιν απόλυτης συμφωνίας με την τρόικα, ενώ για τη σύνταξή του προηγήθηκαν επίπονες διαπραγματεύσεις.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι όροι για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς είναι σύμφωνοι με όσα ισχύουν στην Ε.Ε.
Σε εκείνο το σημείο άφησε αιχμές κατά του αντικαταστάτη του στο υπουργείο, Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας πως την επίσπευση του χρόνου της τριετούς μεταβατικής περιόδου δεν την έθεσαν οι εκπρόσωποι του μηχανισμού στήριξης, αλλά η κυβέρνηση κατόπιν.
Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις που προωθούνται για τις οδικές μεταφορές, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών απελευθερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα και η αγορά των Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης βυτιοφόρων εταιρειών καυσίμων, καθώς και τα κόμιστρα προς όφελος του πολίτη.
Σημείωσε τέλος πως η σημερινή προωθούμενη ρύθμιση για τα φορτηγά συντομεύει τον μεταβατικό χρόνο κατά ένα έτος, υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος που προώθησε ο ίδιος προέβλεπε τριετή μεταβατική περίοδο, ως χρυσή τομή μεταξύ του μηχανισμού στήριξης και των επαγγελματιών, ενώ τότε η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ επέμεναν σε πενταετία.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμία μεταβατική περίοδος για το άνοιγμα"

Εξώδικο Ψωμιάδη για το «αγαπούλα»

Εξώδικο σε γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έστειλε ο πρώην παράγοντας της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος κρατείται σε φυλακές των Σκοπίων. Ο κ. Ψωμιάδης κατηγορεί την εταιρεία για μία διαφήμισή της, η οποία, όπως αναφέρει, βασίζεται πάνω του και εκμεταλλεύεται την εικόνα του.

Πρόκειται για πασίγνωστη διαφήμιση με ποδοσφαιρικό παράγοντα, ο οποίος χρησιμοποιεί την φράση «αγαπούλα», την οποία πολύς κόσμος ταυτίζει με τον πρώην πρόεδρο της Καβάλας.

Με εξώδικό του στην εταιρία Wind, ο Μάκης Ψωμιάδης ζητά να αποσύρει τις διαφημίσεις από τηλεόραση και ραδιόφωνα. Τονίζει ακόμη πως επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων του, προειδοποιώντας για αίτηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη, προσβολή της προσωπικότητάς του, αλλά και για απόδοση κέρδους που αποκόμισε η εταιρεία χρησιμοποιώντας στοιχεία της προσωπικότητάς του.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Ψωμιάδη για το «αγαπούλα»"

Οικονομικοί εισαγγελείς: Μας μεταφέρθηκε ενόχληση υπουργού από τρίτο πρόσωπο

«Άντε τελειώνετε».

Τη φράση αυτή φέρεται να χρησιμοποίησε ένα τρίτο πρόσωπο για να μεταφέρει στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη την υπόδειξη υπουργού, ο οποίος προφανώς είχε ενοχληθεί από το έργο τους, να ολοκληρώσουν γρήγορα την έρευνά τους για μεγάλη υπόθεση.

Αυτό υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί στα δύο 20σέλιδα υπομνήματά τους, που υπέβαλλαν την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς στα υπομνήματά τους:

-Αναφέρουν τις υποθέσεις που χειρίζονταν και τα προσκόμματα που συνάντησαν κατά τη διερεύνησή τους, εστιάζοντας κυρίως σε τρεις συγκεκριμένες δικογραφίες, για τις οποίες παραθέτουν τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η εισαγγελική έρευνα

-Εξηγούν τι εννοούσαν, όταν μίλησαν περί παρεμβάσεων στο έργο τους, στην επιστολή τους με την οποία δήλωναν ότι παραιτούνται από τη θέση του οικονομικου εισαγγελέα.

-Δηλώνουν, ότι ουδέποτε υπουργός της κυβέρνησης τηλεφώνησε παρεμβαίνοντας στις υπό έρευνα υποθέσεις

-Διευκρινίζουν ότι ένα τρίτο πρόσωπο τους είπε ότι μεταφέρει υπόδειξη υπουργού να ολοκληρώσουν τάχιστα την έρευνά τους για συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος, απευθύνοντάς τους τη φράση «άντε τελειώνετε».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εισαγγελείς δεν κατονόμασαν τον υπουργό, την προτροπή - δυσαρέσκεια του οποίου μετέφερε το τρίτο πρόσωπο.

Σημειώνεται, ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί - παρέμειναν τρεις ώρες στο γραφείο του αντεισαγγελέα Α.Π. - έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα από τον κ. Μακρή, προκειμένου να παράσχουν πρόσθετες εξηγήσεις επί όσων αναφέρουν στα υπομνήματά τους.

Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά ως προς το περιεχόμενό τους.

Αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι στα δύο υπομνήματα, γίνεται λόγος για τρίτα πρόσωπα - υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες.

Ωστόσο, σχολίαζαν με νόημα, οι καταγγελλόμενες «ενοχλήσεις» αυτών των προσώπων επιδέχονται διευκρινίσεων ως προς το αν αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

directnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονομικοί εισαγγελείς: Μας μεταφέρθηκε ενόχληση υπουργού από τρίτο πρόσωπο"

Με τρίμηνη καθυστέρηση η καταβολή της 7ης και 8ης δόσης

Λόγω της καθυστερημένης καταβολής της 6ης δόσης

H 7η δόση και η 8η δόση ύψους 5 και 10 δισ. ευρώ αντίστοιχα από το παλαιό δάνειο θα καταβληθούν στην Ελλάδα τρεις μήνες αργότερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω της καθυστέρησης τριών μηνών, που παρατηρήθηκε στην καταβολή της 6ης δόσης.

Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος διευκρίνισε ακόμη ότι η νέα δανειακή σύμβαση, που θα αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης της αποστολής της τρόϊκας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου «θα απορροφήσει το πρώτο δάνειο και θα έχει επιπτώσεις στον προγραμματισμό της καταβολής των δόσεων. Πρόκειται απλώς για τεχνική προσαρμογή του όλου σχεδιασμού των δόσεων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ολ. Μπαγί.

Σε ό,τι αφορά την 7η τριμηνιαία δόση, που ήταν προγραμματισμένη να καταβληθεί το Δεκέμβριο, τόνισε ότι θα δοθεί τον Μάρτιο, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην καταβολή της 6ης δόσης, η οποία από τον Σεπτέμβριο καταβλήθηκε τελικά τον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα, η 8η δόση από τον Μάρτιο θα καταβληθεί τον Ιούνιο, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τρίμηνη καθυστέρηση η καταβολή της 7ης και 8ης δόσης"

Αποχωρεί το RTL Στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά περνά ο Alpha

Το RTL Group ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group στον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. H συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Καθώς ο κ. Κοντομηνάς κατέχει σήμερα μειοψηφική συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 30% του Alpha Media Group, θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λειτουργική διαχείριση του σταθμού.

Ο Γκέρχαρντ Τσάιλερ, Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group δήλωσε: «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κρίστοφ Μαϊνούς, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε: «Ο Alpha βελτίωσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά τα τελευταία τρία χρόνια. Λυπάμαι που το RTL Group αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ιδίως δεδομένων των όσων έχουν επιτευχθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματικούς μου εταίρους στο RTL Group για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία καθώς και την τεχνογνωσία με την οποία συνέβαλαν στην επανατοποθέτηση του Alpha προς νεότερα σε ηλικία κοινά. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την άκρως επαγγελματική διοικητική ομάδα του Alpha προκειμένου να καθοδηγήσουμε την εταιρία εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχωρεί το RTL Στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά περνά ο Alpha"

Συνεχίζουν οι γιατροί τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους θα συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα οι νοσοκομειακοί γαιτροί, οι γιατροί του ΙΚΑ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με επαναλαμβανόμενες απεργίες και αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου. Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Ο ΙΣΑ καλεί για «τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε λειτουργός ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στο νέο οργανισμό».

Τέλος, και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συνεδριάσει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει.

Διευκρινίσεις για τον ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, την Πέμπτη υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Οικονομικών Υγείας και Εργασίας με την οποία όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι και μη στον ΕΟΠΥΥ, έχουν -αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- δικαίωμα συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν όποιον γιατρό επιθυμούν, ανεξάρτητα αν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή όχι, για να τους εξετάζει και να γράφει τα φάρμακά τους.

Στην απόφαση, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ''Ηλεκτρονικής καταχώρισης και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων'', αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης».

Επίσης, ο Οργανισμός διευκρίνισε ότι η περίθαλψη σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ παρέχεται σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου, ενώ οι ασφαλισμένοι του έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον ΕΟΠΥΥ. Τα ατομικά συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ δεν ισχύουν και η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που έχουν προμηθευτεί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν οι γιατροί τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα"

«Τέλος εποχής» για την ιστορική Kodak

Η εταιρία φωτογραφικών προϊόντων Kodak ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Άρθρου 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στις ΗΠΑ και να κηρύξει πτώχευση, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τελευταία ελπίδα για να αποφύγει η εταιρία την χρεωκοπία έγκειται στο να πουλήσει κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει.

Η εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 1892, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν άρχισε να πλήττεται εξαιτίας της εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τέλος εποχής» για την ιστορική Kodak"

Η πρόταση του Γ.Κουτρουμάνη για τις επικουρικές συντάξεις

«Αναγκαία η συμφωνία ΝΔ-ΛΑΟΣ»

Το σχέδιο για μεσοσταθμική μείωση 15% των επικουρικών συντάξεων, χωρίς καμία μείωση σε συντάξεις που αντιστοιχούν στο 20% του συντάξιμου μισθού, ενοποίηση των πέντε μεγάλων επικουρικών ταμείων, ενοποίηση και κοινή διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων επανέλαβε ο Γ.Κουτρουμάνης στη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της ΝΔ.

Η πρόταση Κουτρουμάνη προβλέπει ακόμη ενιαίο τρόπο απονομής των συντάξεων και σύσταση ατομικών μερίδων για τους ασφαλισμένους από το 2001, με ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών-παροχών, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα στους φορείς των ασφαλισμένων να εξαιρεθούν από την ενοποίηση και να διατηρήσουν τα ταμεία τους και τους τομείς τους ως αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία, ΝΠΙΔ ή Επαγγελματικά Ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι χωρίς συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν θα ληφθεί καμία νομοθετική πρωτοβουλία και συμφωνήθηκε η δημιουργία τεχνικής επιτροπής με τη συμμετοχή της ΝΔ.

Πάντως η ΝΔ εκφράζει φόβους και ανησυχία, ενώ επιμένει κατά των οριζόντιων περικοπών.

Ειδικότερα, η πρόταση του Γιώργου Κουτρουμανη περιλαμβάνει τα εξής:

Πλήρης ενοποίηση, διοικητική και ασφαλιστική των 5 ταμείων επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ), και των αντίστοιχων κλάδων και αυτοτελών τομέων. Η ενοποίηση προβλέπεται να γίνει την 1/7/2012 και αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής αναλογιστικής μελέτης.
Μείωση των επικουρικών συντάξεων στα ταμεία που παρουσιάζουν ελλείμματα και ταυτόχρονα καταβάλλουν συντάξεις που υπερβαίνουν το 20% των συντάξιμων αποδοχών. Στόχος θα πρέπει να είναι η αποτροπή ελλειμμάτων από το 2014 και μετά. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να γίνουν σεβαστές, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, οι προσδοκίες των ασφαλισμένων, με βάση και τις δυνατότητες του κάθε ταμείου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ενιαίο ποσό σύνταξης για όλα τα ταμεία ή ενιαίες οριζόντιες περικοπές. Θα διαφοροποιηθούν ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και τις οικονομικές δυνατότητες, όπως αυτές αποτυπώνονται στις μελέτες και στα σημερινά οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των ταμείων.
Καμία μείωση σε συντάξεις που αντιστοιχούν στο 20% του συντάξιμου μισθού και επομένως και καμία μείωση για τους νέους ασφαλισμένους (από 1/1/1993 και μετά). Όπως σημειώνει ο υπουργός, εάν δεν προχωρήσουμε σήμερα σε παρεμβάσεις, οι μελλοντικοί συνταξιούχοι κυρίως οι νέοι, είναι αμφίβολο εάν θα πάρουν επικουρική σύνταξη και στην καλύτερη περίπτωση η σύνταξη τους θα είναι στο 1/3 της σημερινής καταβαλλόμενης σύνταξης.
Ενοποίηση σε έναν «κουμπάρα» όλων των περιουσιακών στοιχείων των ενοποιημένων ταμείων και τομέων και ενίσχυση της δυνατότητας για μία επαγγελματική και αποτελεσματική αξιοποίησή της, με την μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλυτη διαφάνεια. Η «προίκα» με την οποία συμμετέχει το κάθε ταμείο, αλλά και η γενικότερη οικονομική του κατάσταση, λαμβάνεται υπόψη για το ύψος των συντάξεων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων στο ενοποιημένο ταμείο.
Συμμετοχή του νέου ταμείου στο πρόγραμμα ενίσχυσης της περιουσίας των ταμείων, σε αντιστάθμισμα των όποιων απωλειών προκύψουν από την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI).
Διασφάλιση όλων των κοινωνικών πόρων για την ενίσχυση του νέου ταμείου προς όφελος όλων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων (3,5 εκατ. περίπου ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι).
Μεταφορά του πόρου από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στις επικουρικές συντάξεις, στο νέο ενιαίο ταμείο ως έσοδο αντί της κατάθεσης του στο ΑΚΑΓΕ.
Διευθέτηση του πραγματικού χρέους του ΙΚΑ προς το ΕΤΕΑΜ (αντί των 2,8 δισ. ευρώ στα 4,5 δισ. ευρώ που εκτιμάται) και απόδοση του σε ετήσιες δόσεις κατά τα πρότυπα του Νόμου 3655/2008 (15 δόσεις).
Ενιαίος τρόπος υπολογισμού συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους (που ισχύει και σήμερα) και σύσταση ατομικών μερίδων για όσους ασφαλίστηκαν από 1/1/2001 και μετά. Ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών-παροχών, αλλά και ενίσχυση των συντάξεων από το μέρισμα που προκύπτει από τις προσόδους της περιουσίας.
Δυνατότητα στους φορείς των ασφαλισμένων να εξαιρεθούν από την ενοποίηση και να διατηρήσουν τα ταμεία τους και τους τομείς τους ως αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία, Ν.Π.Ι.Δ. ή Επαγγελματικά Ταμεία.
Μέχρι 30/6/2012 με απόφαση όχι των Δ.Σ. των Ταμείων, αλλά της αντιπροσωπευτικότερης οργάνωσης των ασφαλισμένων, μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεση τους από το ενιαίο ταμείο.

Παράλληλα μέχρι τέλος του 2012 μπορούν να ενταχθούν στο ενιαίο ταμείο με την ίδια διαδικασία και όσα από τα ταμεία δεν περιλαμβάνονται στο αρχικό σχήμα, ακόμη όμως και όσα εξαιρέθηκαν με αίτηση τους πριν την 1/7/2012.

Η ασφάλιση και στα ταμεία αυτά θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική, ενώ για το επίπεδο των συντάξεων δεν θα παρεμβαίνει το κράτος. Η μόνη εποπτεία που θα ασκείται θα είναι από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, στο πλαίσιο των κανόνων που υπαγορεύονται για την διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.

Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εργασίας, είναι:

1. Η διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης και της βιωσιμότητας των ταμείων, μέσα από την αποτελεσματική λειτουργία, την εξασφάλιση των πόρων και τη σωστή αξιοποίησή τους.

2. Η εξασφάλιση των επικουρικών συντάξεων για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές, και μάλιστα σε επίπεδα πολύ υψηλότερα (μέχρι και διπλάσια), εκείνων που προκύπτουν από ένα αυστηρά ανταποδοτικό σύστημα. Δηλαδή, κανένας συνταξιούχος δεν θα πάρει και τώρα και στο μέλλον σύνταξη μικρότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα χρήματα που αντιστοιχούν στις εισφορές από τον ίδιο και την επιχείρηση, και μάλιστα αξιοποιημένα με το καλύτερο δυνατό μοντέλο.

3. Η διατήρηση και η ενίσχυση της αυτοτέλειας και της βιωσιμότητας του 2ου βασικού πυλώνα της ασφάλισης, μετά τον 1ο πυλώνα που είναι η κύρια σύνταξη και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων για το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας μας.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, επισημαίνεται ότι χωρίς μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση στον χώρο της επικουρικής ασφάλισης, οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους συνταξιούχους και μάλιστα άμεσα.

Μέχρι σήμερα έχουν ενοποιηθεί 19 ταμεία στο ΕΤΕΑΜ λόγω αδυναμίας να καταβάλλουν τις συντάξεις (τα 5 ταμεία τα τελευταία 4 χρόνια). Τώρα κινδυνεύει το μεγάλο ταμείο, το ΕΤΕΑΜ.

Για να αντέξει το κάθε ταμείο μόνο του, θα χρειαστούν δραματικές περικοπές που θα είναι υπερδιπλάσιες εκείνων που απαιτούνται στο πλαίσιο του ενιαίου ταμείου.

Το παραπάνω πλαίσιο έχει συζητηθεί με τους φορείς-εκπροσώπους των ασφαλισμένων, οι οποίοι προσεγγίζουν καταρχήν θετικά αυτόν τον σχεδιασμό.

Αυτονόητο είναι, τονίζει ακόμη το υπουργείο, ότι μπορούν να συζητηθούν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συμφωνία, αλλά και οι ηπιότερες δυνατές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους.

«Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν πρόκειται να αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, χωρίς τη συμφωνία των 3 κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρόταση του Γ.Κουτρουμάνη για τις επικουρικές συντάξεις"

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Εάν ήμουν πρωθυπουργός θα ακολουθούσα διαφορετική γραμμή..." (Ηχητικό)


ΑΚΟΥΣΤΕ: "Κόκκινη γραμμή η κατάργηση ρυθμίσεως της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η υπέρβαση της οποίας θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλης και απάντησε στο ερώτημα, τί θα έκανε εάν ήταν αυτός πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη.

"Η Τρόικα έρχεται με συγκεκριμένες επιλογές και αναφέρομαι στην συγκεκριμένη πια εντολή, που φαίνεται ότι θα κατατεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και αφορά στην περαιτέρω αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προωθείται το επικίνδυνο στοιχείο της κατάργησης ρυθμίσεως της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η μισθωτή εργασία θα δεχτεί ακόμα ένα χτύπημα.

Αλλά αυτή είναι η κόκκινη γραμμή, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση, θα είναι απαράδεκτο, θα είναι επικίνδυνο για ολόκληρη την κοινωνία, να αποδεχτεί μια τέτοια επιλογή και εντολή της Τρόικας. Πρέπει να αποκρουστεί. Διότι συν τοις άλλοις το κόστος της εργασίας είναι το μικρότερο μέγεθος στο συνολικό κόστος του παραγόμενου προϊόντος. Επομένως ας αφήσουν όλα αυτά. Ας θεωρήσουν ότι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, η υπέρβαση της οποίας θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις".

Εάν ήταν πρωθυπουργός της χώρας 

"Το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να διευρύνω τον πρωτογενή τομέα της παραγωγικής διαδικασίας, με την έννοια ότι δεν είναι δυνατόν στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών να έχουμε εισαγωγή 50% πτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το δεύτερο που θα έκανα, θα προωθούσα και την έχω κάνει την πρόταση και στον κ. Παπαδήμο, είναι γνωστό, την είχα κάνει και στο προηγούμενο πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου, ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα στηριγμένο στη δανειοδότηση που είναι έξω από την Δανειακή Σύμβαση, ας το επαναλάβω, έξω από την Δανειακή Σύμβαση, της τάξεως των 20 έως 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με κομμάτια του ΕΣΠΑ. Το οποίο ΕΣΠΑ, ενώ βρίσκεται προς το τέλος του, ας είμαι επιεικής, τουλάχιστον έχει ξεπεράσει το μέσο χρονικό όριο της διαδρομής του, βρίσκεται σε ύπνωση βαθιά και η απορροφητικότητά του δεν ξεπερνά το 25%.

Από που μπορεί να ελπίζει αυτή η Οικονομία ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ότι μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως το λέμε και πως είναι δυνατόν να αντιρροπήσει αυτό το χτύπημα που διαρκώς γίνεται σε βάρος των οικονομικά αδύναμων και των ανθρώπων της εργασίας.

Και βεβαίως θα πολεμούσα με όλες τις δυνάμεις και γι' αυτό επιμένω και την διαφθορά και την παρα-οικονομία και την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, από εκεί θα μπορούσαμε να έχουμε έσοδα".

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:


Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Εάν ήμουν πρωθυπουργός θα ακολουθούσα διαφορετική γραμμή..." (Ηχητικό)"

Σε εκκαθάριση ο «Κόσμος του Επενδυτή», κλείνει η «Εξέδρα των Σπορ»

Η κρίση χτυπά τον Τύπο

Την εκκαθάριση της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «O Κόσμος του Επενδυτή» ανακοίνωσε ο κ. Κ. Γιαννίκος, μετά τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας.

Οι συντάκτες της εφημερίδας επιμένουν στην απόφαση που πήραν για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου. Αιτία η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τον εκδότη της εφημερίδας.

Στο μεταξύ, την αναστολή της έκδοσης της αθλητικής εφημερίδας «Εξέδρας των Σπορ» αποφάσισε ο εκδότης της Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας δηλώνουν πως επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος τους και αναμένουν από την εργοδοσία «την αυτονόητη συνέπεια στις οικονομικές της υποχρεώσεις».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εκκαθάριση ο «Κόσμος του Επενδυτή», κλείνει η «Εξέδρα των Σπορ»"

Αποσύρεται παιδικό κάθισμα της ΙΚΕΑ

Πρόγραμμα ανάκλησης ζώνης παιδικού καθίσματος Antilop εκτελεί η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 6822 τεμάχια, με κωδικό αριθμό προμηθευτή #17389 και ημερομηνίες παραγωγής από 0607 έως 0911 (έτος-μήνας), στα οποία η ζώνη, που διαθέτει το παιδικό κάθισμα, μπορεί να ανοίξει χωρίς προειδοποίηση, κατά τη διάρκεια της χρήσης, προκαλώντας κίνδυνο πτώσης.

Όπως επισημαίνεται, η ΙΚΕΑ έχει δεχθεί αναφορές για οκτώ περιπτώσεις ανοίγματος της ζώνης, τρεις από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του παιδιού και την πρόκληση μικροτραυματισμού. Μόνο τα παιδικά καθίσματα Antilop από τον προμηθευτή #17389, με ημερομηνίες παραγωγής από 0607 έως 0911 (έτος-μήνας), επηρεάζονται από την ανάκληση. Ο αριθμός του προμηθευτή και η ημερομηνία παραγωγής βρίσκονται ενσωματωμένα κάτω από την επιφάνεια της καρέκλας.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές, που έχουν αγοράσει το παιδικό κάθισμα Antilop, να επικοινωνήσουν με την IKEA, ώστε να παραλάβουν μία ζώνη αντικατάστασης δωρεάν.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρεται παιδικό κάθισμα της ΙΚΕΑ"

Μπουρλοτιέρης του πλανήτη ο Γιώργος στο πρωτοσέλιδο του FP!

Σαν εμπρηστή της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζει το έγκυρο περιοδικό των ΗΠΑ “Foreign Policy” τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε.

Ο κ. Παπανδρέου εικονίζεται συγκεκριμένα στο εξώφυλλο του περιοδικού να κρατάει ένα σπίρτο με το ένα χέρι (και ένα gadget που μοιάζει με ipad στο άλλο!), στη δεξιά πλευρά ενός σπιτιού τυλιγμένο στις φλόγες, από τις οποίες προσπαθούν να ξεφύγουν έντρομοι οι ένοικοι, από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ μέχρι τον Κινέζο πρόεδρο και τον Ομπάμα!

Ακριβώς για το πως θα γλιτώσει η παγκόσμια οικονομία από τις επιπτώσεις της «φωτιάς», την οποία εικονίζεται να άναψε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, το “Foreign Policy” ερωτά 13 «αυθεντίες», από τις οποίες ζητά τις προτάσεις τους.

«Οδηγημένη στο χρέος και στενοκέφαλη, η Ευρώπη μπορεί να είναι στα πρόθυρα μιας επίπονης αποσύνθεσης. Η Αμερική υποφέρει ακόμα από την οικονομική κρίση του 2008. Ακόμη και η Κίνα και η Ινδία - οι νέες μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης- φαίνονται να καίγονται αυτές τις μέρες. Χειρότερα ακόμα, οι συνηθισμένες συνταγές δεν δουλεύουν πλέον. Έτσι ρωτήσαμε 13 από τους εξυπνότερους ανθρώπους που ξέρουμε για να μας δώσουν μια ιδέα έξω από τις συνηθισμένες γιατην διόρθωση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας. Ιδού τις μας συστήνουν…» αναφέρει στην αρχή του σχετικού αφιερώματος το παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό.

Η αλήθεια είναι ότι στην εισαγωγή του αφιερώματος το “Foreign Policy” δεν ασχολείται άλλο με τον κ. Παπανδρέου. Μια εικόνα όμως είναι χίλιες λέξεις, και σε αυτή την περίπτωση.

Αξίζει μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο περιοδικό, μόλις το 2010 είχε κατατάξει τον Γιώργο Παπανδρέου στους 100 μεγαλύτερους στοχαστές του κόσμου! Οπότε μάλλον μας χρωστάει μια εξήγηση το “Foreign Policy” για εάν έκανε λάθος τότε ή εάν κάνει λάθος σήμερα…

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουρλοτιέρης του πλανήτη ο Γιώργος στο πρωτοσέλιδο του FP!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news