facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Eδωσε τελικά στον Ψυχάρη 800.000€!

Στην υγειά της διαπλοκής πίνει ο Κ. Λουρόπουλος του ΟΠΑΠ, ο οποίος βοηθάει στις «δύσκολες εποχές» με χρήματα του ελληνικού λαού τα εκδοτικά συγκροτήματα που κλονίζονται. Πιστός στο αξίωμα της Μεταπολίτευσης που ήθελε την πλειονότητα των ανδρών του δημόσιου βίου να περνούν τη ζωή τους εφαπτόμενοι των «νταβατζήδων», ο πρόεδρος Λουρόπουλος αποδεικνύεται μεγάλη μάρκα και καλός «κανονιστάκιας».

Μπορεί να περιέγραφε, σχεδόν δακρυσμένος, στη Βουλή τις δύσκολες μέρες που έρχονται για τον ΟΠΑΠ και τις σκληρές οικονομίες που θα κάνει σε επίπεδο χορηγιών, αλλά στο τέλος τον ΔΟΛ τον τακτοποίησε. Τελικά μαθαίνουμε ότι όχι μόνο προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες και από την πίσω πόρτα τη χορηγία των 800.000 ευρώ, αλλά και ότι τα χρήματα μοιράστηκαν «σπαστά» μεταξύ του «Βήματος» και των διάφορων ιστοσελίδων του εκδοτικού συγκροτήματος, και μάλιστα με την έγκριση του δ.σ. του ΟΠΑΠ.

Πρόσφατα ο Κ. Λουρόπουλος (και εφόσον προηγήθηκε το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στις 23 Νοεμβρίου) άφηνε να διαρρεύσει μέσω γνωστών «παπαγάλων» ότι «όσο εγώ είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κανένας μεγαλοεκδότης δεν πρόκειται να πάρει 800 χιλιάρικα». Τελικά, ο θησαυρός ήταν άνθρακες και το αγωνιστικό πνεύμα Λουρόπουλου ήταν για τα πανηγύρια.

Οποιος διαβάσει πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων του επικεφαλής του ΟΠΑΠ καταλαβαίνει γιατί προχώρησε ακάθεκτος με τη χορηγία προς το συγκρότημα του Σταύρου Ψυχάρη. Καταρχάς γνωρίζει ότι δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, να αντικατασταθεί, καθώς θα δημιουργηθεί κρίση σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος «περιμένει να βρίσκεται στο τιμόνι μέχρι να πωληθεί ο οργανισμός», όπως δήλωσε στο Bloomberg. Ετσι μπορεί να συνεχίζει να μοιράζει χορηγίες χωρίς να δίνει λογαριασμό στις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, οι οποίες αρχικά απέρριψαν το αίτημα του ΔΟΛ με το επιχείρημα ότι ήταν προφορικό και ότι το ίδιο συγκρότημα διαφημίζει ανταγωνιστές του οργανισμού που δραστηριοποιούνται στο Στοίχημα μέσω διαδικτύου.

Ο κ. Λουρόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, «μετεκπαιδεύτηκε διά βίου σε πληθώρα επαγγελματικών εξειδικευμένων σχολείων», γνωρίζει ότι στο μεγάλο σχολείο της ζωής αυτό που μετράει είναι οι καλές γνωριμίες. Γι’ αυτό και φροντίζει να επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή δεξιά και αριστερά ότι είναι «άνθρωπος του Μαξίμου» και ουδείς μπορεί να τον αγγίξει. Δεν είναι γνωστό αν την ίδια άποψη έχουν και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προς το παρόν πάντως πρέπει να αναρωτηθούν για την άνεση με την οποία μοιράζει τα λεφτά των φορολογουμένων ο Λουρόπουλος. Είναι εκεί που είναι για να κάνει εξυπηρετήσεις ή για να διοικεί τον οργανισμό;

Αραγε για πόσο ακόμα στο Μαξίμου θα ευελπιστούν ότι ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Χαλανδρίου «Αντώνης Σαμαράκης» μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα στη διοίκηση του ΟΠΑΠ; Η περίπτωση του ΔΟΛ δείχνει ότι οι δυνατότητές του είναι πολύ περιορισμένες και ως εκ τούτου προτιμά τη συνοδοιπορία με τη διαπλοκή και τους «νταβατζήδες».

Μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η χορηγία «δόθηκε» σε πρώτη φάση κατόπιν προφορικής συμφωνίας μεταξύ των κ. Λουρόπουλου και Ψυχάρη. Επειτα από μικρή καθυστέρηση και εφόσον αρχικά είχε αντιτεθεί, το δ.σ. ενέκρινε την αρχική χορηγία Λουρόπουλου που είχε γίνει «στο μιλητό».

dimokratianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news