facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κρατάνε θαμμένο ένταλμα σύλληψης πολύ γνωστού Πατρινού επιχειρηματία

Μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση των διωκτικών αρχών και υποψίες για υπουργική κάλυψη

Πολύ πριν πραγματοποιηθούν οι ετήσιες κρίσεις του 2012 στην ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε ένταλμα σύλληψης στα συρτάρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο καθυστερούσε να εκτελεστεί. Ποια ήταν η αιτιολογία; Ότι το πρόσωπο που αφορούσε και που είναι πολύ γνωστός και πολυδιαφημισμένος επιχειρηματίας δεν είναι γνωστής διαμονής.

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2012, στη χώρα των απανωτών Μνημονίων, του ανελέητου κυνηγητού των φορολογουμένων, αλλά και των αλλεπάλληλων συλλήψεων -εδώ και πολλούς μήνες τώρα- VIP's, που... κοσμούν, έστω και για λίγο, με την παρουσία τους τα κελιά αρκετών φυλακών της επικράτειας ένας συγκεκριμένος επιχειρηματίας να τυγχάνει... ασυλίας, παρά το ένταλμα που έχει από καιρό εκδοθεί σε βάρος του; Η απάντηση προκύπτει από την υπόθεση που φέρνει στο φως το attacktv.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του attacktv.gr, πολύ πριν πραγματοποιηθούν οι ετήσιες κρίσεις του 2012 στην ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε ένταλμα σύλληψης στα συρτάρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο καθυστερούσε να εκτελεστεί. Ποια ήταν η αιτιολογία; Ότι το πρόσωπο που αφορούσε και που είναι πολύ γνωστός και πολυδιαφημισμένος επιχειρηματίας, όχι μόνο στον τοπικό, αλλά και στον αθηναϊκό -ακόμη και στο διεθνή- Τύπο, δεν είναι γνωστής διαμονής.

Στο μεταξύ κι ενόσω διακινούνταν το παραπάνω επιχείρημα, το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο -σημειωτέον- βαρύνεται με κατηγορίες για διπλοείσπραξη επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου τόσο από την τέως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, "σουλατσάριζε" σε Αθήνα και Πάτρα ανενόχλητο.

Πέταξαν το... μπαλάκι στην Αθήνα

Κάποια στιγμή, όταν ο... κόμπος έφτασε στο χτένι -καθώς είχε καταστεί ιδιαίτερα προκλητικό άτομα με χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ να καλούνται να πληρώσουν και άλλα, όπως ο εν λόγω επιχειρηματίας, που οφείλουν στο Δημόσιο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, υπερβαίνοντας το όριο της κακουργηματικής πράξης, να τριγυρνούν ελεύθερα και να ασκούν, μάλιστα, και κριτική σε δημόσια πρόσωπα- η προηγούμενη ηγεσία της Ασφάλειας της Πάτρας έστειλε το ένταλμα σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, για να γίνει από εκεί η σύλληψη, καθώς είχε πληροφορίες ότι το εν λόγω πρόσωπο διαμένει στην Αθήνα.

Βέβαια, στο σημείο αυτό πολλοί είναι εκείνοι που παρατηρούν ότι η Ασφάλεια της Πάτρας θα μπορούσε κάλλιστα -όπως πράττει, άλλωστε, σε άλλες περιπτώσεις, που αφορούν ναρκωτικά κλπ.- να οργανώσει η ίδια επιχείρηση για τη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου, κάτι που δεν έπραξε και που ερμηνεύεται από κάποιους ως προσπάθεια να "ξεφορτωθεί" τις ευθύνες της, πετώντας την... μπάλα σε άλλο γήπεδο.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που πρόσφατα γεγονότα, όπως ο εντοπισμός και η σύλληψη των ληστών του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων (που δίκαια χαιρετίστηκε απ' όλους), αποδεικνύουν πως, όταν θέλει, δεν της λείπουν ούτε οι ικανότητες ούτε κι η αποφασιστικότητα.

Είναι, επομένως, ανεπίτρεπτο ν' ακολουθείται η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να δίνεται στην κοινωνία η εντύπωση της επιλεκτικής αντιμετώπισης.

Μάλιστα, όταν συνελήφθη πρόσφατα ο μεγαλοεπιχειρηματίας Κώστας Αντζουλάτος, όλοι πίστεψαν ότι έρχεται η σειρά και γι' άλλες ομοειδείς περιπτώσεις. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Κι αυτό βάζει την κοινή γνώμη σε σκέψεις για ειδική μεταχείριση κάποιων από εκείνους που έχουν... ξεκοκαλίσει ανενδοίαστα το χρήμα του ελληνικού λαού.

Οι Αθηναίοι έβαλαν την... καυτή πατάτα στο ράφι

Κι αν αναρωτιέστε τι έπραξε, άραγε, η Αθήνα από τότε που πήρε στα χέρια της την... καυτή πατάτα, η απάντηση είναι ότι την έχει αφήσει στο... ράφι, να κρυώσει, "ξεχνώντας", μέχρι στιγμής, να εκτελέσει το περιβόητο ένταλμα.

Και το επόμενο, εύλογο, ερώτημα είναι: Ποιος προστατεύει τον εν λόγω μεγαλοοφειλέτη -ο οποίος δεν δίσταζε, μάλιστα, στο παρελθόν, να δηλώνει και ακροδεξιός- και γιατί;

Η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη, που παρακολουθεί αδιάφορα να μην εκτελείται το ένταλμά της, ή μήπως υπουργός της κυβέρνησης, τον οποίο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στο παρελθόν εμφάνιζε ως φίλο του;

Όποια απ' όλες τις εκδοχές κι αν επιλέξουμε, η -δικαιολογημένη- εντύπωση που δίνεται στην κοινή γνώμη είναι ότι, ενώ οι κυβερνώντες δεσμεύονται πως θα πατάξουν τους φοροφυγάδες, εξακολουθούν να... φλομώνουν στους φόρους τους συνεπείς φορολογούμενους και ν' αφήνουν κάποιους αετονύχηδες στο απυρόβλητο.

Γιατί, φυσικά, η περίπτωση που παρουσιάζει το attacktv.gr μπορεί να είναι χαρακτηριστική, αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική, καθώς υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που παραμένουν "φρεναρισμένες", είτε από την Αστυνομία είτε από τη Δικαιοσύνη είτε από τις κατά τόπους ΔΟΥ. Για ποιο λόγο, άραγε;

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news