facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: «Εξετάζουμε ποινές χωρίς αναστολή για τους φοροφυγάδες»

Ελαφρύνσεις για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη φοροδιαφυγή εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. «Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Παπούλιας τού είχε υπενθυμίσει ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή, την οποία αποκάλεσε «πληγή».

Ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, όλο το βάρος του υπουργείου θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει έμφαση στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας, όπως σημείωσε.

«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε για το 45% που προκάλεσε αντιδράσεις, λέγοντας ότι είναι σε συνεννόηση με την τρόικα, αλλά και τους κυβερνητικούς εταίρους, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί -και όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου- θα επιδιώξει το υπουργείο να επιλύσει το ζήτημα που έχει προκύψει.

Προσέθεσε ακόμα, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news