facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Παραμένουν τα «αγκάθια» στο φορολογικό

Τις προτάσεις τους για την βελτίωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ιδιαίτερα για τα αφορολόγητα όρια των προστατευόμενων τέκνων, παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν η κοινή θέση των εκπροσώπων και των τριών κομμάτων στο επίμαχο ζήτημα της κατάργησης του αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, καθώς επισημάνθηκε προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις στα οικογενεικά εισοδήματα, αλλά αντίθετα να προκύψουν ελαφρύνσεις, ειδικά για χαμηλά εισοδήματα.

Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκε να είναι μεγαλύτερη η μείωση του φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στην ενιαία κλίμακα, είτε κατά 5% για κάθε παιδί, είτε κατά 200 ευρώ, ώστε ο φόρος που θα προκύπτει για όσους έχουν παιδιά να είναι μικρότερος, όσο αυξάνεται ο αριθμός των τέκνων.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα γίνει (με αύξηση της επιστροφής φόρου, με αύξηση του επιδόματος ή με διατήρηση του αφορολογήτου ορίου), αλλά σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ελάφρυνση στις οικογένειες με παιδιά.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε να μελετήσει τις προτάσεις και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτιώσεων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και η απάλειψη της πρόβλεψης για αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομμόρυθμες και Ετερρόρυθμες Εταιρείες, αλλά καταγράφηκαν διαφωνίες, έναντι της κατάργησης της έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να υπάρξει ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των ελευθέρων επαγγελματιών έως 30 -35 ετών και να καθιερωθεί όριο εισοδήματος (π.χ 30.000 ευρώ) κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η τήρηση βιβλίων από αγρότες.

Η συζήτηση για το φορολογικό θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε συσκεωη με τον πρωθυπουργό και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι μόνο με ισοδύναμες προτάσεις είναι εφικτές πιθανές καταργήσεις μέτρων.

«Οποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι προέχει η αξιοπιστία της κυβέρνησης και της χώρας.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news