facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εξώδικο ΠΦΣ στον ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέστειλε τη Δευτέρα το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι '...η καθυστέρηση εις την εξόφληση των υποχρεώσεών σας είναι καθ’ όλα παράνομη και αντισυμβατική...'.

Στο εξώδικο αναφέρονται – μεταξύ άλλων – τα εξής:

'Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας και τις αντίστοιχες δημόσιες διαβεβαιώσεις σας, συνεχίζετε να είστε απολύτως ασυνεπείς εις τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει δυνάμει της από 01.11.2011 συλλογικής συμβάσεως προμήθειας φαρμάκων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιθυμώντας να συνδράμει – εις το μέτρο των δυνατοτήτων των φαρμακοποιών μελών του – τους Έλληνες ασφαλισμένους που δοκιμάζονται από τη σοβούσα οικονομική κρίση, απεδέχθη εις τα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους το υποβληθέν εκ μέρους σας χρονοδιάγραμμα πληρωμών πέραν των συμβατικών υποχρεώσεών σας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό θα τηρείτο πιστά από εσάς.

Με την εκπρόθεσμη καταβολή τμηματικώς, καίτοι τούτο δεν προβλέπεται σχετικώς εις τη μεταξύ μας σύμβαση, των οφειλών σας, είχατε συνάμα δεσμευθεί δημοσίως ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών θα τηρηθεί πιστά και απαρέγκλιτα και ότι θα εξευρεθεί λύση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε να μην ανακύπτει κάθε μήνα το αυτό πρόβλημα της μη καταβολής των οφειλών σας προς τα φαρμακεία.

Δυστυχώς, καίτοι έχουν παρέλθει δύο και πλέον μήνες από τότε, παρά τις δεσμεύσεις σας, το χρονοδιάγραμμα πληρωμών δεν τηρείται, και οι οφειλές σας συνεχίζονται να καταβάλλονται τμηματικά κι εκπροθέσμως ακόμη και σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, και 'έναντι'.

Κι όλα αυτά, όταν ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί εκ μέρους σας το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012'.

Απαράδεκτη

Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν δύναται να συνεχισθεί άλλο:

'Είναι ανεπίτρεπτο να μην τηρείτε τις συμβατικές υποχρεώσεις σας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο κάθε φαρμακοποιός πότε θα πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για φάρμακα που έχει αγοράσει και ήδη πληρώσει εις τους προμηθευτές του και έχει κατόπιν διαθέσει δύο και τρεις μήνες πριν.

Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας καθιστά αδύνατη για τον φαρμακοποιό την δυνατότητα να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να καθίσταται μετέωρη και εν αμφιβόλω η επιβίωση του φαρμακείου του.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μη καταβολή εκ μέρους σας των οφειλομένων προς τους φαρμακοποιούς, έχει οδηγήσει το σύνολο του κλάδου μας σε συνθήκες πλήρους οικονομικής ασφυξίας, παντελούς ελλείψεως ρευστότητας και σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων.

Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας έχει προκαλέσει το παράδοξο να καλούμαστε να καταβάλουμε εις το δημόσιο τον αναλογούντα ΦΠΑ για τις συνταγές εκείνες, τις οποίες καθυστερείτε να μας πληρώσετε, καθώς επίσης και τον φόρο εισοδήματος για εισόδημα του παρελθόντος έτους, το οποίο ουδέποτε έχουμε λάβει'.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news