facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων

Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα τροποποιηθεί το ΠΔ 57/73 για να είναι σήμερα λειτουργικό έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κάλυψης των ανασφάλιστων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη - αν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να αποφύγουν τη βάσανο και την ταλαιπωρία οι ανασφάλιστοι - ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα της κάλυψης ανασφάλιστων είναι από τα ελάχιστα που συνιστούν το δίχτυ ασφαλείας που πρέπει να έχει κάθε κοινωνία». Έτσι, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρότασης αναθεώρησης του ΠΔ σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα καλυφθούν και αυτά τα ζητήματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών.

Σχετικά με το θέμα της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την μετάταξη στο ΙΚΑ των 500 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της Αγροτικής, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως το υπουργείο δεν μπορεί να νομοθετήσει κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις.

Απαντώντας πάντως στον βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη ανέφερε ότι την πρωτοβουλία πλέον έχει το ΙΚΑ το οποίο μπορεί να ζητήσει κατ' εξαίρεση των μνημονιακών επιταγών την πρόσληψη προσωπικού.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news