facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αντιδράσεις από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για την κυριακάτικη λειτουργία

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Ρεκλείτης για την προαναγγελία του υπουργείου Ανάπτυξης να προτείνει την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Ελαφρά τη καρδία η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να θεσπίσει τη λειτουργία των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο, προσφέροντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως βορά στις διαθέσεις των μεγάλων εμπορικών πάρκων. Με την απόφασή της αυτή ουσιαστικά υπογράφει τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις περιφερειακές συνοικίες της Αθήνας, επισπεύδει την εξόντωση των μικρών καταστημάτων του εμπορικού κέντρου και σφραγίζει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού» δήλωσε ο κ. Ρεκλείτης.

«Φρούδες ελπίδες τρέφουν όσοι έμποροι πιστεύουν πως θα μπορέσουν οι εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας να προσελκύσουν με αυτό το μέτρο πολίτες που θα θέλουν να κάνουν "μια κυριακάτικη βόλτα μαζί με τα ψώνια τους". Η μίζερη εικόνα της Αθήνας με τα κατεβασμένα ρολά και τα λουκέτα σχεδόν στα μισά καταστήματα, ο φόβος κάθε λογής επεισοδίων και ανομίας, και η δύναμη της διαφήμισης που μόνον οι μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν, θα ωθούν συντονισμένα τους καταναλωτές στα μεγάλα "προστατευμένα" malls. Ακόμη και εκεί όμως, θα διαψευσθούν όσοι προσδοκούν αξιοσημείωτη άνοδο στο τζίρο των εμπορικών καταστημάτων, όσο ο μέσος καταναλωτής υφίσταται συνεχή μισθολογική και φορολογική αφαίμαξη στο εισόδημά του» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news