facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΔΕ:Δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και δώρα οι δήμοι

Στα όριά τους έχουν φτάσει πλέον όλοι οι δήμοι της χώρας που δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν τους μισθούς και τα δώρα Χριστουγέννων προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με επείγουσα επιστολή-έκκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Κ. Ασκούνης ζητάει να καταβληθεί αμέσως προς τους δήμους η 1η δόση του ΣΑΤΑ ύψους 150 εκατ. ευρώ και η 3η δόση των παρακρατηθέντων του 2012, ύψους 35 εκατ. ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Ασκούνης τονίζει πως «οι δήμοι θα περιέλθουν σε δεινή θέση, αδυνατώντας να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις την περίοδο των εορτών».

Την ίδια στιγμή εκτός μισθοδοσίας αναμένεται να βρεθούν από τη Δευτέρα τουλάχιστον 3.500 εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, ΑΕΙ και ΤΕΙ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με την εγκύκλιο-τελεσίγραφο που εξέδωσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Α. Μανιτάκης με μια ακόμη αιφνιδιαστική κίνηση ζητάει «εντός μιας ημέρας την αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων που εμπίπτουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας από τους φορείς και τις υπηρεσίες που δεν έχουν παραδώσει τις λίστες».

Σε αντίθετη περίπτωση, απειλεί πως «θα θέσει σε διαθεσιμότητα όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ΔΕ διοικητικού με βάση τα στοιχεία που έχει από την πρόσφατη απογραφή του 2012».

Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση προσπαθεί να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας καθώς θα συμπεριλάβει στις λίστες και όσους ανήκουν στις εξαιρέσεις του νόμου (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, προστάτες οικογενείας κ.λπ.).

Οι υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των εργαζομένων που ανήκουν στις εξαιρέσεις προκειμένου να τους αποκαταστήσουν μισθολογικά και να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Ωστόσο είναι αμφίβολο αν η συγκεκριμένη εντολή θα μπορέσει να σταθεί δικαστικά με τους εργαζόμενους να σχεδιάζουν ήδη προσφυγές κατά του μέτρου.

Αυτή τη στιγμή μόλις 45 δήμοι από τους 325 έχουν δώσει στοιχεία για τους εργαζομένους τους ενώ η πλειονότητα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας έχει αρνηθεί να παραδώσει τις λίστες. Οι εργαζόμενοι στους δήμους εκτιμούν ότι τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εμπίπτουν στο μέτρο, ενώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τη Δευτέρα 1.350 εργαζόμενοι θα περάσουν στη διαθεσιμότητα. Ο αριθμός συμπληρώνεται με τους εργαζόμενους από τα υπουργεία και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει μέσα στο Σαββατοκύριακο την αποχή και τις καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού και τα δημαρχεία. Από τη Δευτέρα γενικεύουν τις καταλήψεις τους σε όλους του χώρους εργασίας, όπως τα σκουπίδια και τους παιδικούς σταθμούς, και στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των ΟΤΑ.

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στην εβδομάδα. 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τετάρτη η ομοσπονδία διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κάνει λόγο για κατάσταση κατάρρευσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου. Με καταλήψεις στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και 24ωρη απεργία την Τετάρτη θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας στο νέο οργανόγραμμα που προβλέπει την περικοπή από 55 σε 17 των οργανικών μονάδων στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι εργαζόμενοι θα αποκλείσουν το κτίριο της οδού Μεσογείων την Τρίτη και την Παρασκευή, ενώ την Τετάρτη αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Στο επίκεντρο των περικοπών βρίσκονται οι τομείς ενέργειας και φυσικού πλούτου.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news