facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε πόλεμος στα φάρμακα: Εξώδικο φαρμακοποιών κατά φαρμακοβιομηχάνων και φαρμακαποθηκαρίων!

Η φτώχια λέει ο λαός φέρνει γκρίνια αλλά στην περίπτωση των φαρμακοποιών δε φέρνει απλά γκρίνια αλλά και εξώδικα.

Καιρό τώρα το κλίμα που υπήρχε στην αγορά φαρμάκου ήταν ιδιαίτερα βαρύ με τους φαρμακοποιούς να διαμαρτύρονται ότι δεν τους δίνεται δίμηνη πίστωση κατά τη αγορά φαρμάκων από τις εταιρείες ή τις φαρμακαποθήκες, παρότι το προβλέπει ο νόμος.

Πλέον όμως ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής προχωρά ένα βήμα παραπάνω και κάνει εξώδικα στα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος αλλά και στο Σύλλογο των φαρμακαποθηκαρίων ώστε να διεκδικήσει και επίσημα την πίστωση των 2 μηνών. Να αγοράζουν δηλαδή σκευάσματα τα φαρμακεία αλλά να δίδουν επιταγές και να πληρώνουν έπειτα από δύο μήνες.

Οι φαρμακοποιοί μετά το εξώδικο θα υπογράφουν και σχετική δήλωση κατά τη αγορά των φαρμάκων ενώ αν δεν γίνεται αποδεκτή τότε θα διεκδικούν ακόμη και αποζημίωση από τα δικαστήρια. Όπως αναφέρουν: «Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι σε περίπτωση που τα μέλη σας αρνηθούν να παρέχουν πίστωση, κατά τα δεσμευτικώς οριζόμενα στις ως άνω οικείες διατάξεις, θα θεωρήσουμε ότι η συμπεριφορά σας εξομοιούται με άρνηση πωλήσεως και υπό συνθήκες ενδεχομένως συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε επιδιώκοντας αποζημίωση κατά οιουδήποτε μέλους σας παραβιάζει τις οικείες διατάξεις για την υπαίτια και παράνομη ζημία που μας προκαλεί».

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news