facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Αόριστα αισιόδοξος ότι «τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει»

«Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση», αναφέρει δηλώνοντας αισιόδοξος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε  δήλωσή του στην εφημερίδα «ΝΕΑ». Στο ίδιο πνεύμα προσθέτει ότι «κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι «με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, κερδίσαμε την "επιμήκυνση", την πρόσθετη περικοπή του χρέους, το να "μπαίνουν" περισσότερα χρήματα στην ελληνική οικονομία από εκείνα που θα "βγαίνουν", την περικοπή επιτοκίων σε επίπεδα πρωτοφανή, την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για δέκα και δεκαπέντε χρόνια!».

Προσθέτει ότι «ήδη μέσα στον Δεκέμβριο μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες» και επιπλέον οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, θα μπορούν να δίνουν νέα δάνεια, η επιστροφή των καταθέσεων θα επιτρέψει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα, ενώ η εξάλειψη της δραχμοφοβίας θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων».

«Την Ελλάδα δεν θα τη σώσουν άλλοι. Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες», καταλήγει ο πρωθυπουργός σε μια δήλωση η οποία τοποθετείται επί των εξελίξεων αλλά χωρίς καμία συγκεκριμένη αναφορά ούτε στο μείζον θέμα της επαναγοράς των ομολόγων του Δημοσίου και τι προσδοκά η Ελλάδα από αυτά, ούτε στο αν είναι εφικτό να βγει το νέο πρόγραμμα όπως περιγράφεται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου, ούτε τέλος στο φλέγον φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο υπάρχει και ενδοκυβερνητική αναταραχή.

eklogika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news