facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Τράπεζα: Μόνο τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα

Στην παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα σκοπεύει να περιοριστεί η Παγκόσμια Τράπεζα και να μην προσφέρει χρηματοδότηση, σύμφωνα με... τον πρόεδρό της Τζιμ Γιονγκ Κιμ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Δεν δανείζουμε χρήματα στην Ελλάδα» επειδή «για παράδειγμα, δεν είναι μια χώρα που εκπληρώνει τα κριτήρια για ένα δάνειο από την IBRD», δήλωσε ο κ. Κιμ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) είναι θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας που δανείζει σε κράτη, κυρίως σε «χώρες μέσου εισοδήματος». Ωστόσο, η Ελλάδα έχει ταξινομηθεί από τον θεσμό ανάμεσα στις «χώρες με αυξημένο εισόδημα», που πρέπει να χρηματοδοτούν την IBRD και όχι να δανείζονται απ' αυτή.

Εξαίρεση είχε αποτελέσει, πάντως, η Ουγγαρία, άλλη μία «χώρα με αυξημένο εισόδημα», το 2008, όταν είχε λάβει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αρωγής συντονισμένου από την ΕΕ και το ΔΝΤ

Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε γνωστοποιήσει στις αρχές Νοεμβρίου πως η Ελλάδα ζήτησε την τεχνική βοήθειά της στους τομείς του επιχειρηματικού κλίματος και της ανάκαμψης της ανάπτυξης.

Ο κ. Κιμ ανέφερε σήμερα έναν άλλο τομέα στον οποίο εκτιμά ότι μπορεί να συμβουλεύει την Αθήνα. «Έχουμε πολλή πείρα για να εκτιμήσουμε αν συγκεκριμένες δαπάνες του κοινωνικού τομέα επιτυγχάνουν πράγματι τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε.

«Ελπίζουμε να είμαστε χρήσιμοι κάθε φορά που μπορούμε. Αλλά, για μια ακόμη φορά, είμαστε ένας οργανισμός που εργάζεται κατόπιν αιτήματος. Πρέπει οι άνθρωποι να έρθουν σε μας», κατέληξε.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news