facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στο αυτόφωρο Χανιώτης για "βαρελόσκυλα"

Δικάζεται από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο ιδιοκτήτης δύο σκυλιών στον Βάμο Αποκορώνου, ο οποίος κατηγορείται ότι τα... είχε εξαθλιωμένα και τα εξανάγκαζε να ζουν φυσικά αλυσοδεμένα μέσα σε τρύπια βαρέλια.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που οδηγείται κηδεμόνας ζώων ενώπιον του δικαστηρίου για τα «βαρελόσκυλα»,ενώ , σύμφωνα με το zoosos.gr, η σύλληψη του έγινε το απόγευμα της Κυριακής 2/12 μετά απο προσωπική παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ.Μανώλη Πετράκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν σύο μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» πήγαν το μεσημέρι της Κυριακής στον Βάμο, για να διαπιστώσουν, αν βελτιώθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν δύο βαρελόσκυλα. Το σημείο τους το είχε υποδείξει στέλνοντας email μια τουρίστρια από τη Βρετανία τον περασμένο Αύγουστο.

Όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη μερικούς μήνες πριν οι φιλόζωοι εθελοντές εξήγησαν στον ιδιοκτήτη των σκυλιών, πως η τουρίστρια ήταν διατεθειμένη να καλύψει το κόστος της αγοράς δύο σκυλόσπιτων, για να μη μένουν πια τα ζώα στα βαρέλια, και πως ο σύλλογος θα κάλυπτε το κόστος για τα εμβόλια των ζώων.

Εκείνος θα έπρεπε απλά να περιφράξει έναν χώρο στην αυλή του, ώστε να επιτρέπει στα σκυλιά να κινούνται. Οι μήνες πέρασαν και , σύμφωνα με το zoosos.gr, τίποτε δεν άλλαξε προς το καλύτερο, ενώ κατα την επίσκεψη των μελών του φιλοζωικού συλλόγου, η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη ήταν απαράδεκτη.

Έτσι μετά απο την παρέμβαση των μελών του φιλοζωικού συλλόγου και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να δικαστεί με την διαδικασία του αυτοφώρου.

flashnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news