facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Έχει «κλείσει» ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών

Για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει «κλείσει» ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεκρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011. Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο τόσο σε επίπεδο ποινικό όσο και σε πειθαρχικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, έχει ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να συγκρίνει και να σταθμίσει τα στοιχεία των δύο πορισμάτων για την αποφυλάκιση του νεαρού ομογενή.

Για την επίμαχη αποφυλάκιση η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαρία Τρουπή, έχει συντάξει πόρισμα στο οποίο δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όμως παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και την άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι δεν υπάρχει έδαφος για άλλες κινήσεις και πως από εδώ και στο εξής τον λόγο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία του Πειραιά και για τα πειθαρχικά το υπουργείο Δικαιοσύ

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news