facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το οικονομικό σκάνδαλο στη Μύκονο

Για τρία κακουργήματα κατηγορούνται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου, δύο αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το κατηγορητήρίο που συνέταξε η ειδική εφέτης ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο νησί.

Οι αιρετοί άρχοντες και οι έξι δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούνται για τις κακουργηματικές πράξεις διότι η δικαστική έρευνα έδειξε ότι «κάλυπταν τεράστια φοροδιαφυγή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού και ότι έβαζαν στην τσέπη τα τέλη παρεπιδημούντων».

Επιπλέον, οι παραπάνω αντιμετωπίζουν και τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης χρημάτων και για το αδίκημα της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων εις βάρος του δημοσίου. Συνολικά φαίνεται ότι τη δεκαετία 2002-2012 υπεξαίρεσαν από τα ταμεία του Δημου περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια το 2010 μετά από καταγγελίες ξενοδόχου που βρέθηκε να χρωστάει στον δήμο 890.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008, χρήματα τα οποία όμως είχε ήδη καταβάλει.

Η ειδική εφέτης ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών, έκρινε προφυλακιστέους τον πρώην ταμία και πρώην προιστάμενο των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Ο πρώην δήμαρχος κ. Βερώνης και ο νυν κ. Κουσαθανάς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας 150 χιλιάδες και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Το ίδιο συνέβη με τους δύο αντιδημάρχους και τον νυν ταμία και νυν προιστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Τέλος, κατηγορίες αντιμετωπίζουν 11 ιδιοκτήτες ξενοδοχείου. Κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις ψευδείς βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου.

Τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν δεν έχουν βρεθεί , όμως αυτό που είναι κοινό μυστικό στο νησί είναι ότι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο κατέχουν περιουσία δυσανάλογη με τις οικονομικές τους αποδοχές.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news