facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση Αβραμόπουλου στον Μπερίσα

Στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και την προσπάθειά του να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί «Μεγάλης Αλβανίας» που φθάνει «έωςτην Πρέβεζα», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών ,Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγα 24ωρα μετά τη ματαίωση της επίσκεψής του στα Τίρανα.

Αναφερόμενος στην ανασκευή των δηλώσεων του Σαλί Μπερίσα, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Οι πολιτικοί δεν σκέπτονται και μιλούν κοιτώντας εκατό χρόνια πίσω, αλλά βλέποντας εκατό χρόνια μπροστά»

Πάντως, σε μία προσπάθεια να ανασκευάσει τις επίμαχες δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, η εκπρόσωπός του έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν εκφράζουν καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων της Αλβανίας.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, κληθείς να σχολιάσει τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού.

«Οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους», ήταν το σχόλιο του ίδιου του Σαλί Μπερίσα για τη ματαίωση της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στα Τίρανα και υποστήριξε ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι οι Αλβανοί, «όπου κι αν βρισκόμαστε πρέπει να εργαστούμε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία», σημείωσε χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news