facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βγενόπουλος ζητά από την Λαϊκή να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που τον αφορούν

Ο πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος καλεί την διοίκηση της Τράπεζας να δώσει άμεσα τα στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών για τον ίδιο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, αλλά και στη δημοσιότητα.

Επίσης, ζητά από τον Πρόεδρο Χριστόφια, τον υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να μεριμνήσουν ώστε το αίτημά του αυτό να γίνει άμεσα αποδεκτό χωρίς προσχηματικές καθυστερήσεις.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι ως προς τα στοιχεία που ζητούνται από την Επιτροπή Θεσμών και τον αφορούν παραιτείται από την προστασία περί προσωπικών δεδομένων.

"Εδώ και 18 περίπου μήνες έχουν καταστρατηγηθεί βάναυσα πολλά από τα δικαιώματα που έχω ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζω να γίνει σεβαστό τουλάχιστον το δικαίωμά μου για δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων που είναι και η μόνη σοβαρή απάντηση στη συκοφαντία και δυσφήμιση που έχω υποστεί", σημειώνει ο κ. Βγενόπουλος.

Η Επιτροπή Θεσμών έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το τι αμοιβές ή άλλα ωφελήματα είχε ο κ. Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, πόσες μετοχές αγόρασε και σε ποια αξία, πότε τις πούλησε και σε ποια αξία, κατά πόσο είχε οποιαδήποτε δάνεια από τη Λαϊκή και με ποιο επιτόκιο, αλλά και ποιες επενδύσεις έκανε η Λαϊκή σε ακίνητα ή εξαγορές επιχειρήσεων σε ποιες τιμές και με ποιες αμοιβές τρίτων.

nooz

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news