facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τριήμερο βαρυχειμωνιάς: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Τριήμερο βαρυχειμωνιάς θα σαρώσει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει αύριο, καθώς αναμένονται σφοδρές καταιγίδες, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Βαθμιαία η έντονη κακοκαιρία θα επεκταθεί και ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερη χαμηλή και υπάρχει πιθανότητα -κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες- στα βόρεια και τα κεντρικά να σημειωθεί παγετός.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και τους ισχυρούς ανέμους, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Τη Δευτέρα ωστόσο, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα βελτιωθεί, αν και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και θα φτάσουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και στα βόρεια αναμένεται να σημειωθεί παγετός.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και τις χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι με ένταση 8 μποφόρ στα πελάγη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό 9 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής στα δυτικά και βόρεια, ενώ θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα το απόγευμα του Σαββάτου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες.

Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

espressonews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news