facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές ταυτότητες σε αεροδρόμιο της Δανίας

Μία απίστευτη καταγγελία έγινε από αναγνώστες αποκλειστικά στο thousandnews για την ταλαιπωρία που πέρασαν στο αεροδρόμιο του Aarhus της Δανίας. Συγκεκριμένα, δύο Έλληνες βρίσκονταν στο Aarhus της Δανίας και επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσω Λονδίνου πριν από λίγες μέρες. Όταν έφθασαν στο αεροδρόμιο και πήγαν να περάσουν τον έλεγχο ασφαλείας, η υπεύθυνη τους είπε ότι δεν αναγνώριζε τις ταυτότητές τους και για το λόγο αυτό έπρεπε να απευθυνθεί στο supervisor της.

Οι δύο Έλληνες περίμεναν περίπου 5 λεπτά για να επιστρέψει η υπεύθυνη και να τους πει ότι έπρεπε να απευθυνθούν στους ανωτέρους της. Εκεί, στο γραφείο που αντιμετωπίζει τα θέματα των επιβατών, η supervisor ζήτησε από τους δύο Έλληνες πολίτες να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους δείχνοντας μία πιστωτική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών ή έστω ένα δίπλωμα οδήγησης. Το αίτημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση τους και επικαλέστηκαν τη συνθήκη του Σένγκεν και κατήγγειλαν την απίστευτη αυτή αντιμετώπιση που δέχονται οι Έλληνες πολίτες από τη δανέζικη πλευρά.

Η υπεύθυνη είπε ότι αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο και, αν είνα δυνατόν, δέχθηκε ως έγγραφο πιστοποίησης μία πιστωτική κάρτα και όχι την ταυτότητα του ελληνικού κράτους.

Οι δύο Έλληνες κατήγγειλαν το συγκεκριμένο περιστατικό και στην ελληνική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Επίσης, να αναφερθεί ότι κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Aarhus, στον έλεγχο των διαβατηρίων οι υπεύθυνοι τους ρώτησαν αν ήταν Έλληνες και για ποιο λόγο ταξίψαν στη Δανία.

Και το πιο απίστευτο από όλα, η επίμαχη πτήση της επιστροφής τελικά ακυρώθηκε από τη Ryanair, η οποία δεν προσέφερε καμία εναλλακτική στους δύο επιβάτες που λίγο έλειψε να ξεμείνουν στη Δανία, αφού δεν είχαν τρόπο επιστροφής. Η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρείας δεν δέχεται καμία δική της ευθύνη και ακυρώνει τις πτήσεις χωρίς να φροντίζει για τους επιβάτες που μένουν ξεκρέμαστοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη ταλαιπωρία είχε βιώσει στο ίδιο αεροδρόμιο πρίν από έναν περίπου χρόνο και ένας άλλος Έλληνας πολίτης που κατοικεί στο Aarhus της Δανίας..

thousandnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news