facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αποσύρουν το φορολογικό-τέρας μετά την κατακραυγή

Αρον άρον απέσυρε η κυβέρνηση το σχέδιο για επιβολή φόρου 45% στα μεσαία εισοδήματα άνω των 29.000 ευρώ που ονομάστηκε και φορολογικό-Ηρώδης γιατί καταργούσε τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά. Η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε στα τρία κόμματα που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να ζητήσει να ξαναγραφεί το φορολογικό νομοσχέδιο σε δικαιότερη βάση.

Ο Στουρνάρας σήμερα στο Μαξίμου

Ο Αντώνης Σαμαράς καλεί σήμερα εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να ζητήσει να καταρτισθεί ένα νομοσχέδιο με μεταρρυθμιστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και όχι ένα φορομπηχτικό πλαίσιο για τα μεσαία νοικοκυριά.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και ασκούνται πιέσεις ώστε να το οικονομικό επιτελείο να ολοκληρώσει το σχέδιο νόμου εντός της εβδομάδας αφού ο χρόνος πιέζει.

Για το θέμα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ συνεργάτες του Πρωθυπουργού άφηναν χθες να εννοηθεί ότι προωθούνται ριζικές ανατροπές στο ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται η αναπροσαρμογή στη συλλογή αποδείξεων, η θέσπιση κινήτρων για την χρήση πιστωτικών καρτών αλλά και η επιβολή πλαφόν στα έξοδα.

Ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις ο φόρος 45% να επιβληθεί σε εισοδήματα από 50.000 ευρώ και άνω ώστε να μη διαλυθεί εντελώς το εισόδημα των μεσαίων νοικοκυριών.

Τριβές στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Ας σημειωθεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριβές ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Μαυραγάνη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια και στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί τα ράβε-ξήλωνε δημιουργούν προβληματική εικόνα για την κυβέρνηση και δείχνουν ότι το υπουργείο δεν ήταν έτοιμο για να καταθέσει ένα άρτιο σχέδιο νόμου.

Αναζητούν συμβιβασμό για τα παιδιά

Στο νομοσχέδιο που αποσύρεται προβλεπόταν τιμωρία για όσους είχαν δύο παιδιά και άνω και εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ αφού προβλεπόταν πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Οσοι είχαν τρία παιδιά έβλεπαν, μάλιστα, τους φόρους να εκτοξεύονται κατά 1.100 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τώρα νέα πρόταση για τις φοροαπαλλαγές και υπάρχουν σκέψεις να μειωθούν κάπως οι φοροαπαλλαγές για όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά και να αυξηθούν για όσους έχουν περισσότερα.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στις νέες προτάσεις που θα κομίσει το υπουργεί Οικονομικών. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο στις 11 Δεκεμβρίου καθώς η κατάθεση και ψήφισή του είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news