facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τεράστια η φοροδιαφυγή στο παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνθηκε... η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ζητώντας να μπει ένας φραγμός στο παράνομο εμπόριο κουταβιών, γατιών, ζώων συντροφιάς.

Το διαδίκτυο, οι εφημερίδες, τα περιοδικά ποικίλης ύλης, τα εξειδικευμένα και μη έντυπα κατακλύζονται από εκατοντάδες παράνομες αγγελίες πώλησης ζώων κάθε είδους, που εκτρέφονται συνήθως κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων απευθύνθηκαν στα αρμόδια υπουργεία, ώστε όχι μόνο να εντοπιστούν εκείνοι, που φοροδιαφεύγουν, αλλά επί της ουσίας να μην χρησιμοποιούνται τα ζώα για τους κερδοσκοπικούς σκοπούς αυτών, οι οποίοι το παίζουν φιλόζωοι, ενώ είναι στυγνοί έμποροι ψυχών.

Άλλωστε έχει εξαιρετική σημασία να καταλάβουμε, ότι τα ζώα έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζουμε πλάσματα κάποιας ράτσας, ενώ μπορούμε να αποκτήσουμε τετραπέρατους τετράποδους συντρόφους, οι οποίοι συνωστίζονται σε άθλια κυνοκομεία και σε ιδιωτικά καταφύγια.

Η ανύπαρκτη φιλοζωική μας κουλτούρα (στους Έλληνες είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικά περιορισμένη) έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος, η γάτα (αν είναι κάποιας φυλής) ή τα εξωτικά είδη να αποτελούν για τον ιδιοκτήτη τους αξεσουάρ, τα οποία τους προσφέρουν κύρος Όμως αυτό δεν είναι φιλοζωία είναι μόνο κομπλεξισμός ή νεοπλουτισμός. Φυσικά αν κάποιος θέλει ντε και καλά «γαλαζοαίματο» και καθαρόαιμο σύντροφο θα πρέπει να μπορεί, να τον αγοράσει από νόμιμους εκτροφείς, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις, θα φροντίζουν τα ζώα και θα φορολογούνται γι’ αυτές τις συναλλαγές

zoosos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news