facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δε θα απολυθούν οι 445 υπάλληλοι, λέει το ΙΚΑ

Έφεση κατά της απόφασης άσκησε το Ίδρυμα

Να μην ενεργοποιήσει τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου οι οποίες ακυρώνουν τις προσλήψεις 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων αποφάσισε η Διοίκηση του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα ασκεί έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, "να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την τρόικα".

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι προέβη στην ενέργεια αυτή με στόχο "την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες".

Εξάλλου, με υπόμνημά της που υπεβλήθη στις 4 Δεκεμβρίου, η Διοίκηση του ΙΚΑ ζητά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικής διάταξης, η οποία να διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, η Διοίκηση του ΙΚΑ επικαλείται ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη μερική έστω κάλυψη των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρόβλεψης των αντίστοιχων δαπανών μισθοδοσίας η οποία έχει κατοχυρωθεί στον Προϋπολογισμό του 2012 σε αντίστοιχους κωδικούς.

Οι συγκεκριμένοι προσληφθέντες του ΑΣΕΠ προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα, όμως με κυβερνητική απόφαση ορίστηκε η μεταφορά τους στο ΙΚΑ.

Κατά της δικαστικής απόφασης οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ προχωρούν την Παρασκευή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ από χθες έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news