facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Α. Σαμαράς: Ο ρόλος του με τη «Siemens» και τα παρακάλια στη Μέρκελ

Λίγο πριν ψηφιστεί το «Μνημόνιο 3» ο πρωθυπουργός κάνει τον ανήξερο για το δωράκι 2 δισ. ευρώ στη «Siemens» από τις ζημιές στο Ελληνικό Δημόσιο

Στο χείλος της καταστροφής οδηγεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι πολιτικοί συνεταίροι του την ελληνική κοινωνία προωθώντας κακήν – κακώς μέτρα εξαθλίωσης και αναγκαστικής φτώχειας εναντίον του λαού.

Την ώρα που ετοιμάζονται να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει στον κορβανά των νοικοκυραίων, ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει το «καλό παιδί» της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ακολουθεί την προδοτική πολιτική του προκατόχου του. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά έρχεται να βαφτίσει σε νόμο του κράτους τα πιο αντιλαϊκά, δυσβάσταχτα και απάνθρωπα μέτρα που θα πλήξουν τους πολίτες.

Ωστόσο εδώ και δύο μήνες, ο πρωθυπουργός δεν λέει κουβέντα για τη «συμφωνία» συμβιβασμού που παρουσίασε τον Αύγουστο στην καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από διεκδικήσεις έως και 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία “Siemens”!

Το ποσό αυτό, δεν το λέμε εμείς αλλά το σχετικό πόρισμα που εξέδωσε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Την ώρα που απειλείται άμεσα η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς έρχεται να παραστήσει τον γαλαντόμο προς τους Γερμανούς χαρίζοντας στη “Siemens” τις ζημιές που προκάλεσε στο Ελληνικό Δημόσιο! Χρεοκοπεί η χώρα και ο πρωθυπουργός προτείνει να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.

Έτσι έπεισε τη Μέρκελ να έρθει στην Αθήνα

Με αυτήν την πρόταση συμβιβασμού ο πρωθυπουργός έκανε τεμενάδες στην κ. Μέρκελ. Έτσι την «έπεισε» να έρθει στην Αθήνα για να κάνει ανούσιες και άκαιρες δηλώσεις στήριξης προς την κυβέρνηση των τριών εταίρων ώστε να οδεύσει η χώρα στο Μνημόνιο 3 και να αλωνίσουν τα αρπαχτικά του γερμανικού τραπεζικού και ιμπεριαλιστικού κατεστημένου.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση – μαριονέτα (των τραπεζιτών, των διεθνών τοκογλύφων και των πολιτικών τυχοδιωκτών) θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Θα πιστέψουν έναν πρωθυπουργό που κατάφερε μέσα σε τέσσερις μήνες να εξανεμίσει κάθε ελπίδα από την ελληνικό λαό;

Ως πότε θα ζουν ορισμένοι στη γυάλα της πολιτικής νομενκλατούρας υποδυόμενοι τους ηθικούς αυτουργούς στο μεγαλύτερο εθνικό έγκλημα που έχει βιώσει ο τόπος;

Ποιος θα πιστέψει πλέον τον κ. Αντώνη Σαμαρά για τις προθέσεις του να υπερβεί η χώρα την κρίση, όταν συνεχίζει απτόητος την πολιτική του προκατόχου και συμφοιτητή του, του κ. Γιώργου Παπανδρέου;

Ο πολιτικός που διακήρυξε το αντιμνημονιακό μανιφέστο για να υλοποιήσει την πιο βάναυση πολιτική του Μνημονίου πρέπει να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση της “Siemens”.

Την ώρα που η τραπεζική Bέρμαχτ σφίγγει τη θηλειά στον μισθωτό και στον συνταξιούχο με τα Μνημόνια της ντροπής, ο κ. Σαμαράς είναι υπόλογος.

Τα σπασμένα της “Siemens” στην πλάτη του λαού

Πρέπει να πει σε όλους ο πρωθυπουργός γιατί χαρίζει τα 2 δισ. ευρώ σε μια εταιρεία που έθρεψε απατεώνες δημοσίους υπαλλήλους, πολιτικούς και παραγοντίσκους.

Εκλέχθηκε για να νοικοκυρέψει το κράτος και να πατάξει τη διαφθορά ή για να δώσει άφεση αμαρτιών στα τρωκτικά που οδηγούν την κοινωνία στο χάος;

Επέτρεψε ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί το Δημόσιο από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens και βαυκαλίζεται ότι θα επιβάλλει το πακέτο μέτρων του Μνημονίου 3 και τις «μεταρρυθμίσεις» της εξαθλίωσης στο λαό;

Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης αυτής της προκλητικής και αντιπατριωτικής ενέργειας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αποκάλυψη της σαπίλας στο πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να είναι ευχή, αλλά αγώνας αν θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την υποδούλωση και την ασιατικού τύπου φτώχεια.

Κατά καιρούς στο παρελθόν τόσο ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όσο και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν αφήσει υπαινιγμούς για τις γνωριμίες του κ. Σαμαρά με στελέχη της “Siemens” στην Ελλάδα όπως ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Η εμπλοκή Σαμαρά με τη “Siemens”

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν στις 30 Ιουνίου 1993 προχώρησε ο σημερινός πρωθυπουργός στην ίδρυση της «Πολιτικής Άνοιξης» σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συνέχεια διατυπώθηκαν κάποιες φήμες για τους χρηματοδότες του κόμματος και τη “Siemens”, ειδικά για το 1999 όταν το κόμμα είχε πάρει 2,3% στις ευρωεκλογές, λίγο πριν ο κ. Σαμαράς στηρίξει στις εκλογές του 2000 τη Ν.Δ. κι επιστρέψει στο «μαντρί».

Σχετική είναι και η νύξη που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο “Mega” στις 30 Ιουνίου 2010. «Έχω κι ένα λόγο ακόμα για να φωνάζω. Υπάρχει ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος είπε πως “μικρό” κεντροδεξιό κόμμα που έλαβε μέρος σε εκλογές πήρε το κάτι τι του.

Ποιο είναι αυτό το κόμμα, το μικρό κόμμα που δεν είναι πλέον στη Βουλή;», επισήμανε τότε ο κ. Καρατζαφέρης υπαινισσόμενος την «Πολιτική Άνοιξη».

Την επόμενη ημέρα, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κουρτάκη στον «Αθήνα 9,84» λέγοντας ότι το όνομα του κ. Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στις λίστες της “Siemens”. Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές που κάνει ο κ. Στέφανος Μάνος για τη σχετική υπόθεση και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι πρέπει να πει ο κ. Σαμαράς

Περίεργο δεν είναι ότι ο κ. Σαμαράς παραγράφει ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της “Siemens” έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ενώ προβαίνει σε σειρά πολιτικών εκβιασμών προς τους κυβερνητικούς εταίρους του, τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό; Τι κρύβει ο πρωθυπουργός από το λαό και όσους τού εμπιστεύθηκαν την τύχη της χώρας και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης;

Με αυτήν την επονείδιστη συμφωνία θα επιτρέψουμε σε εκείνους που παίζουν βρώμικα παιγνίδια στην πλάτη μας να κρύβουν όσους εξευτελίζουν και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς; Θα τους αφήσουμε να παίζουν με την αξιοπρέπειά μας;

Κάποιοι μπορεί να δηλώνουν διπλωματικές ασθένειες πριν από τις μεγάλες αποφάσεις στα διεθνή φόρα ή να ταλαιπωρούνται από «εθνική τύφλωση» ή κώφωση. Γι’ αυτό υπάρχει και η αντιπολίτευση που πρέπει να αρχίσει από τώρα να ζητεί θεσμικά εξηγήσεις όσο πιο πιεστικά γίνεται.

Κύριε Σαμαρά στην πολιτική χρειάζεται και λίγο φιλότιμο. Αυτός ο δοκιμαζόμενος λαός σας εξέλεξε και δεν σας επέλεξαν ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε η “Siemens”.

Την αλήθεια λοιπόν....

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news