facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ένταση και τραυματίες έξω από τη FORD που ετοιμάζει 6.200 απολύσεις

Έξι Βέλγοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και τρεις Γερμανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα κατά τις πρωινές συγκρούσεις που έγιναν στο χώρο μπροστά από την έδρα της εταιρείας στην ΕΕ, στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας.

Η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση 250 Βέλγων εργαζομένων στη μονάδα της εταιρείας στην πόλη Γκενκ, η οποία έχει ήδη αποφασιστεί να διακόψει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2014.

Σε ένδειξη οργής για το μέτρο, οι συγκεντρωθέντες διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα και κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας χαρακτήρισε τις ενέργειες των 250 διαδηλωτών "επιθετικές" και ανέφερε ότι θα γίνει έρευνα, για το εάν έγιναν παραβιάσεις της γερμανικής νομοθεσίας "περί εκρηκτικών".

Σε ανακοίνωσή της η Ford αναφέρθηκε αποκλειστικά στη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την εργοδοσία, σήμερα στην Κολονία.

Το "σχέδιο ανασυγκρότησης" που περιλαμβάνει κατάργηση της παραγωγής μονάδας στο Γκενκ προβλέπει και το κλείσιμο άλλων 2 μονάδων της εταιρείας, στο βρετανικό έδαφος.

Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως 6.200 εργάτες αυτοκινητοβιομηχανίας θα περάσουν σύντομα στην ανεργία.

Η Ford καταλογίζει την ευθύνη στην μη απορροφώμενη, λόγω κρίσης, υπερπαραγωγή: "Καλόν είναι να προσαρμόσουμε την παραγωγή μας στην τωρινή παγκόσμια ζήτηση", υπερθεμάτισε προσφάτως με ομιλία του στο Βερολίνο ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Άλαν Μιούλαλι.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news