facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τουρκία: Απειλεί όσες εταιρείες πάρουν μέρος στις έρευνες στην Κύπρο

Με πλήρη αποκλεισμό από την αγορά και τα ενεργειακά έργα στην Τουρκία απειλεί η Άγκυρα όσες εταιρείες συμμετάσχουν στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου στο πλαίσιο του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων«.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και αδιαίρετα δικαιώματα, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, επί των φυσικών πηγών που βρίσκονται στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του νησιού.

Η παράβλεψη της πραγματικότητας αυτής και η συνέχιση των μονομερών και προκλητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και την ΤΔΒΚ«.

«Επανειλημμένως έχουν υπογραμμιστεί οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από τη δραστηριότητα διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις εν λόγω αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι.

Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναληφθεί επανειλημμένως εκ μέρους του υπουργείου μας, οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτόν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις σχετικές χώρες και τις εταιρείες πετρελαίων να κινηθούν με σωφροσύνη, ιδιαίτερα να μην προχωρήσουν σε δραστηριότητες στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που είναι αμφισβητούμενες από πλευράς Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό» καταλήγει η Άγκυρα.

24h

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news