facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κανένα περιθώριο για διαπραγμάτευση δεν αφήνει το ΔΝΤ το οποίο ξεκαθαρίζει πως οι αλλαγές στα εργασιακά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας Ελλάδας και τρόικας.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις μιλώντας την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε πως η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στην οποία μετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν κατέληξε σε τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα και πως οι εκκρεμότητες παραμένουν.

«Τα ζητήματα χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος όσο και το θέμα της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους παραμένουν υπό συζήτηση. Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί, όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και όταν επέλθει συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ επιδιώκουν την επαναφορά του ελληνικού προγράμματος σε σωστή τροχιά ώστε να επέλθει ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης. Ο ίδιος σημείωσε πως τις εργασιακές αλλαγές δεν της ζητά μόνο το ΔΝΤ.

Για την επίπτωση της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - τρόικας για τα εργασιακά στον κυβερνητικό συνασπισμό είπε πως αυτό αφορά την ίδια την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για την «λίστα Λαγκάρντ» αρνήθηκε να προβεί σε ειδικό σχολιασμό και αρκέσθηκε να δηλώσει πως τα φορολογικά βάρη στη χώρα θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια. Παρέπεμψε δε στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας λέγοντας πως όταν διαδραματίστηκαν τα σχετικά γεγονότα η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ήταν στο ΔΝΤ.

Ερωτηθείς για τους πιθανούς τρόπους μείωσης του δανειακού βάρους της Ελλάδας υποστήριξε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι μείωσης του χρέους και ότι υπό προϋποθέσεις η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά είναι ένας από αυτούς.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως το Ταμείο τάσσεται υπέρ του να δοθεί στην Ελλάδα πρόσθετος χρόνος για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ωστόσο ξεκαθάρισε πως για το Ταμείο προέχει η διασφάλιση της χρηματοδότησης του προγράμματος και η μείωση του χρέους.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news