facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σήμα κινδύνου για τις ΜΕΘ

Την τελευταία τους πνοή στα ράντζα των νοσοκομείων, περιμένοντας να βρουν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφήνουν κάθε χρόνο... δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, καθηγητής Απόστολος Αρμαγανίδης, σε καθημερινή βάση και μόνο στην Αττική, 30 ασθενείς αναζητούν, μέσω του ΕΚΑΒ, θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ και βρίσκουν μόνον οι μισοί.

Από τους υπόλοιπους, περίπου το 45% κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ποσοστό που θα ήταν 23% εάν έβρισκαν τελικά θέση.

Ο κ. Αρμαγανίδης επεσήμανε ότι «στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές,δηλαδή 1 στα 4 κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού».

Στις 31 Δεκεμβρίου, είπε, λήγουν οι συμβάσεις 124 ιατρών και νοσηλευτών και αν αυτοί οι άνθρωποι φύγουν, θα κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας.

Επιπλέον εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση διπλασιάζεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ υπολογίζονται σε 1000, τα άτομα που θα χάσουν τη ζωής τους έστω κι αν βρουν κρεβάτι σε εντατική, ο αριθμός αυτός γίνεται 2000 επειδή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών.

Τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας έκαναν έκκληση να λυθεί το πρόβλημα ώστε να μη χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, πολλές από τις οποίες θα κλείσουν, λόγω των τεράστιων χρεών που έχει ο ΕΟΠΥΥ.

athina984

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news