facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ελεγκτικό: Επιδοτήσεις κατοικίας σε υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης που είχαν άλλες ιδιοκτησίες!

Ενώ οι Δήμοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο με εκθέσεις τους δίνουν στοιχεία σοκ για... να καταδείξουν τις παθογένειες της αυτοδιοίκησης και τη διαφθορά, όπως αναφέρει ο Αθηναϊκός Τύπος.

Στην επίμαχη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα κακής διοίκησης και σπατάλης, αναφέρονται μεταξύ άλλων οι Δήμοι Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα στην Ξάνθη το πόρισμα καταγράφει περίπτωση κατά την οποία το Ελεγκτικό Συνέδρειο εντόπισε και απέρριψε εντάλματα 23.048 ευρώ για την επιδότηση ανέγερσης κατοικίας σε δύο περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε α) ότι οι σύζυγοι των υπαλλήλων είχαν πλήρη κυριότητα άλλης κατοικίας, και β) ότι οι εργασίες ανέγερσης είχαν ξεκινήσει πριν τον διορισμό των υπαλλήλων!

Επίσης στο ίδιο πόρισμα αναφέρονται οι περιπτώσεις:

1. Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επιστράφηκε ένταλμα πληρωμής 15.666 ευρώ που αφορούσε αποδοχές και έξοδα κίνησης 8 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΕΑ) στον Δήμο

. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομες τις μετατάξεις, αφού οι υπάλληλοι δεν παρείχαν τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΠΕΑ μέχρι τις 31-12-2005, και παράλληλα όταν ίσχυσε η διαδικασία μεταφοράς προσωπικού στον Δήμο η ΔΕΠΕΑ ήταν υπό εκκαθάριση. Αντίστοιχες περιπτώσεις καταγράφηκαν στον Δήμο Διδυμοτείχου για ποσό 240.000 ευρώ.

2. Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επίσης δεν καταβλήθηκε ποσό 6.486 ευρώ σε υπάλληλο για την πρώτη δόση επιδότησης με σκοπό την ανέγερση κατοικίας σε προβληματική περιοχή γιατί από τον έλεγχο προέκυψε ότι η σύζυγος του «δικαιούχου» διέθετε στην ίδια οικοδομή διαμέρισμα 87,49 τ.μ.!

Γενικότερα το πόρισμα αποκαλύπτει παρανομίες σε προσλήψεις, καταβολή αποζημιώσεων προς υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές χωρίς προσόντα, επιχορηγήσεις σε φορείς, δαπάνες δημοσίων σχέσεων. Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ποσά που σπαταλήθηκαν.

xanthipress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news