facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Κοινωνική σφαγή χωρίς αποτέλεσμα στην Ελλάδα»

«Πυρομανής πυροσβέστης είναι το ΔΝΤ στην Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lazard, Γάλλος τραπεζίτης κ. Ματιέ Πιγκάς σε συζήτηση που διοργάνωσε... η Eurobank στο Μέγαρο Μουσικής. Στο συμπόσιο με θέμα«Ευρώπη, Ευρωζώνη και Ελλάδα από την κρίση στην ανάπτυξη», ο κ. Πιγκάς ανέφερε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, μια κρίση του μοντέλου ανάπτυξης.

Αναφερόμενος δε στη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ είπε ότι έφτασε το 25%, όταν στις ΗΠΑ στη Μεγάλη Ύφεση ήταν 24%, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό αυτό τεράστιο και τρομακτικό.

Χαρακτήρισε ακόμη την πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας ανόητη και εγκληματική που ισοδυναμεί με κοινωνική σφαγή και κοινωνική βαρβαρότητα, χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα «πολιτικές βαρβαρότητας που αποδομούν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης».

«Πρόκειται για πολιτική επιλογή εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, που οδηγεί στην κατάρρευση του ΑΕΠ και την άνοδο των εξτρεμιστών», είπε ο Γάλλος τραπεζίτης, καταλήγοντας στο ότι αξίζει η παραμονή στο ευρώ, αλλά σε ένα άλλο ευρώ και σε μια άλλη Ευρώπη.

Ο Πιγκάς προειδοποίησε μάλιστα ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας θα σημάνει άμεσα και το τέλος του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος.

lifo

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news