facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Φάνηκε να κάνει πίσω για το χαράτσι στους συμβολαιογράφους ο υπουργός

Επαναπροσδιορίζει τη στάση του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με το χαράτσι σε κάθε ληξιαρχική πράξη, που θα εισπράττουν οι συμβολαιογράφοι από τους πολίτες, σύμφωνα με αρχικές σκέψεις του υπουργείου.

Ο υπουργός φάνηκε ότι θα κάνει πίσω στη συζήτηση, που έγινε στη Βουλή, μετά την κατάθεση ερώτησης από τον Ευβοιώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην τοποθέτησή του σημείωσε:

«Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να δημιουργήσουμε επιπλέον γραφειοκρατία και επιπλέον κόστος στον πολίτη και τα ασφαλιστικά ταμεία και να ευνοήσουμε χαριστικά μια ειδική επαγγελματική ομάδα, όταν υπάρχει λύση που απλοποιεί τα πράγματα, εφαρμόσιμη και χωρίς κόστος».

Η λύση που πρότεινε ο βουλευτής, αντί για το χαράτσι με την ανάμειξη των συμβολαιογράφων, είναι να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη εφαρμογή από την ΗΔΙΚΑ με την συμμετοχή των ΚΕΠ και των δήμων.

Στην απάντησή του ο υπουργός κ. Βρούτσης τόνισε: " Δεν είμαστε δογματικοί. Καλωσορίζω τιςπροτάσεις σας. Θα ενσωματωθούν στο σύστημα και θα αξιοποιηθούν. Αμέσως μετά ταμέτρα, θα συστήσουμε διακομματική επιτροπή και με την συμβολή τη δική σας θα τολύσουμε για πάντα."

egnomi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news