facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια του Κορυδαλλού

Μετά την γκάφα της αποφυλάκισης κατηγορούμενου για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, αλλά και δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την αποφυλάκιση κατηγορημένου που εμπλέκεται στην δολοφονία δυο αστυνομικών στου Ρέντη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο ήδη διενεργείται από την εισαγγελέα Εφετών – επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι το υπουργείο Δικαιοσύνης ουδεμία ενημέρωση είχε από την εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση των φυλακών για το συμβάν και τη προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αμέσως μετά την ενημέρωση, η ηγεσία το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα του τη Διευθύντρια του Κορυδαλλού και τους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να πέσει φως στο τι ακριβώς έχει συμβεί.

Την υπόθεση αποκάλυψε το ειδησεογραφικό site «Newsit». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην δολοφονία, την 1η Μαρτίου του 2012, δυο αστυνομικών στου Ρέντη, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες των δυο ειδικών φρουρών, 22 και 23 ετών, ήταν προφυλακισμένοι από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και δεν είχαν δικασθεί.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το αποκλειστικό ρεπορταζ του «Newsit»: «Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 γίνεται η δίκη για την ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι που είχε προηγηθεί της συμπλοκής. Και ο ένας από τους 4, ο Γιώργος Μερζίδης, αθωώνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Τότε οι φυλακές ενημερώνονται ότι έχει γίνει άρση της προφυλάκισης τους συγκεκριμένου κατηγορούμενου για το μακελειό στο Ρέντη και ζητείται να αποφυλακιστεί.

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει τα στοιχεία και να δει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπόδικος για ανθρωποκτονίες! Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε για λίγες ώρες "εξαφανιστεί!" Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, όταν ο φάκελος βρέθηκε από αυτόν ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία! Έτσι, ο αδίστακτος κακοποιός περνάει ελεύθερος την πύλη των φυλακών. Τέλος Οκτωβρίου, συνειδητοποιούν ότι έχουν αφήσει ελεύθερο έναν αδίστακτο κακοποιό και ενεργοποιείται ένταλμα σύλληψης του».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news