facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ντροπιαστική οδηγία από τις ΗΠΑ για την Αθήνα

- Η πρεσβεία καλεί όσους έχουν σκούρο χρώμα να προσέχουν τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα
- Δίνουν και τηλέφωνα για να επικοινωνούν οι αμερικανοί πολίτες εάν πέσουν θύμα ρατσιστικής βίας
- Διαβάστε τι απάντησε η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ
- Προειδοποιούν επίσης το Σάββατο να αποφεύγουν δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο
Τα “τάγματα εφόδου” και το αρρωστημένο κλίμα που έχουν προκαλέσει σε όλη την ελληνική κοινωνία, “τραυματίζουν” πλέον την εικόνα της χώρας παγκοσμίως. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, γιατί κινδυνεύουν από ρατσιστικές επιθέσεις.


Με την ανακοίνωση αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες κυρίως αφρικανικής καταγωγής ή ισπανικής ή ασιατικής ή με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων κατά αλλοδαπών από ακροδεξιά στοιχειά που ολοένα και αυξάνονται στην Αθήνα.

Μάλιστα, τους προειδοποιεί ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και του χρώματος του δέρματός του, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η αμερικανική πρεσβεία προχωρά σε τέτοια προειδοποίηση για την Ελλάδα. Κι αυτό δείχνει την τεράστια ζημιά που κάνουν στην χώρα τα φαινόμενα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής ούτε αποτελεσματικά,ούτε πειστικά.

Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία τους προειδοποιεί πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους τόσο στην Αθήνα όσο και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης και να καταγγείλουν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία ή στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, η πρεσβεία καλεί τους πολίτες της πως ακόμα κι αν βρεθούν κοντά στην πορεία ή στις διάφορες εκδηλώσεις να κινηθούν προς την αντίθετη πλευρά ακόμα και αν αυτές δείχνουν ειρηνικές, καθώς όπως επισημαίνει πολύ γρήγορα μπορεί να υπάρξει βία.

Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία δίνει τηλέφωνα επικοινωνίας στους αμερικανικούς πολίτες και τους προτρέπει να τηλεφωνούν καθημερινά και δωρεάν μάλιστα, προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών σε περίπτωση που πέσουν θύματα βίας στην Ελλάδα.

Τέλος, η αμερικανική πρεσβεία καλεί όλους τους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν το Σάββατο, την ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όλους τους δρόμους γύρω από το Ίδρυμα, αλλά και όλους τους δρόμους από όπου θα περάσει η καθιερωμένη πορεία.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

«Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας» είπε ο κ. Δελαβέκουρας.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Πολιτεία, και συγκεκριμένα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news