facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Καταπατητές που "καθορίζουν" το εκλογικό αποτέλεσμα

Ηλεία: Τα αυθαίρετα εμποδίζουν τις αποκρατικοποιήσεις

Ολόκληρη... πόλη ανακάλυψε το ΤΑΙΠΕΔ στις παραλίες της Ηλείας, και ιδιαίτερα στη ζώνη Κατακόλου-Ζαχάρως. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στην περιοχη του Βώλακα (Επιτάλιο) έχουν γίνει πάνω από 9.000 καταπατήσεις σε συνολική έκταση 20.000 στρεμμάτων στον παραλιακό δρόμο Ζαχάρως-Κατακόλου, το «φιλέτο» δηλαδή που θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν μπορεί.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ο... γνωστός μας Πολ Τόμσεν. Με τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε πληροφορίες για τρόπους τουριστικής αξιοποίησης. Όταν πληροφορήθηκε την εμπλοκή στην αξιοποίηση μιας περιοχής 18 χλμ στον Βώλακα, λόγω 9.000 αυθαιρέτων που χτίστηκαν μέσα σε 25 χρόνια υπό τη... διακριτική ανοχή των τοπικών πολιτικών, πολεδομικών και αστυνομικών αρχών.

Επίσης διαπίστωσε ότι το σύνολο των κομμάτων δεν θέλησαν να τα βάλουν με τους καταπατητές, αφού ουσιαστικά 9.000 καταπατητές κυριολεκτικά καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα στον νομό Ηλείας.

Η αυτοψία μελών του ΤΑΙΠΕΔ ήταν αποκαλυπτική: Λυόμενα, παράγκες, κατασκευές πολυτελείας, πλινθόκτιστα σπίτια και τρόχοσπιτα συνέθεταν το σκηνικό. Αναφέρουν χαρακτηριστικά την περίπτωση καταπατητή που άφησε ημιτελές το κτίσμα του και το βρήκε ύστερα από μήνες χτισμένο με αθίγγανους να μένουν μέσα. Εν ολίγοις ο κλεψας του κλέψαντος!

Η αυτοψία έδειξε επίσης ότι ο αιγιαλός είναι ο πλέον πυκνά δομημένος σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον διλήμματος.

Είτε να επιβάλει βίαιη έξωση στους καταπατητές είτε να κάνει τα... στραβά μάτια και να αφήσει την κατάσταση ως έχει. Ως τρίτη λύση προτάθηκε η αγορά των καταπατημένων οικοπέδων και η μετέπειτα αξιοποίησή τους! Αλλωστε, ελεύθερα χαρακτηρίστηκαν μόνο 300 στρέμματα από τα συνολικά 1.850 του αιγιαλού, τα οποία και δεν έοχυν πρόσβαση στη θάλασσα.

Παράλληλα, ο δήμος Πύργου δεν είχε στη διάθεσή του ακριβή στοιχεία (θέση, όρια) για τα ακίνητα που του ανήκουν, ενώ δεν διέθετε τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας για να ξεκαθαρίσει ποια ανήκουν στο Δημόσιο και ποια όχι.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε στο ότι μόλις 2.000 από τα 20.000 στρέμματα μπορούν να αξιοποιηθούν. Επίσης όταν ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών βουλευτών, η απάντηση ήταν αρνητική. Μάλιστα, βουλευτής της συμπολίτευσης τόνισε «θα μας βρείτε απέναντί σας». Μάλιστα, αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας: «Εκτός του ότι εκεί μένουν ψηφοφόροι όλων μας, τη ζωή μου εγώ τη θέλω».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για οργανωμένο κύκλωμα υπαλλήλων της ΔΕΗ, πουυ εξυπηρετεί τους παρανομούντες. Ειδικότερα αναφέρει ότι υπάρχει και συνεργείο που αναλαμβάνει τη... βρόμικη δουλειά με το αζημίωτο! Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στον δήμο Πύργου και στην πρώην Νομαρχία Ηλείας, καθώς δεν έβαλε ποτέ τάξη, αφού αρκετά κατά καιρούς μέλη νομαρχιακών συμβουλίων (ή συγγενείς τους) έχουν σπίτια εκεί.

Εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσαν ότι περιοχή θα μπορούσε να είναι η ελληνική Ριβιέρα και να βοηθήσει οικονομικά-τουριστικά, αλλά έχει καταντήσει τσαντιρομαχαλάς.

Παράλληλα οι Νew Υork Τimes (αναφέρουν για 7.000 αυθαίρετα) φιλοξενούν δήλωση του δημάρχου Πύργου, ο οποίος υποστηρίζει ότι για να γίνει η ιδιωτικοποίηση πρέπει να γκρεμιστούν τα πάντα στην παραλία, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news