facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σε ιδιώτη το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού

Αισιοδοξία για έγκαιρη λειτουργία του μέσα στο Δεκέμβριο

Αλλάζει καθεστώς λειτουργίας το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, με την επικείμενη παραχώρηση της χρήσης του στην Περιφέρεια να ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω παραχώρησή του υπό τον τύπο της εκμίσθωσης σε ιδιώτες. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για να περιέλθει στην Περιφέρεια το Χιονοδρομικό και να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκμίσθωση της λειτουργίας του σε τρίτους, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανατεθεί επίσης σε τρίτους το έργο του αποχιονισμού του δρόμου πρόσβασης, που στο παρελθόν είχε προκαλέσει ποικίλα προβλήματα. Για το συγκεκριμένο έργο, ήδη έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού.

Για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον «ΠτΘ» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Χιονοδρομικό, που υπόσχεται το νέο μοντέλο λειτουργίας. Ο κ. Ξανθόπουλος καταρχήν εξήγησε ότι η επιτυχημένη λειτουργία του Κέντρου κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο έγινε κατά κάποιον τρόπο «παράτυπα», δεδομένου ότι δεν είχε περιέλθει η χρήση και η λειτουργία του τυπικά και ουσιαστικά ούτε στην Περιφέρεια, ούτε στην Αναπτυξιακή Εταιρία Φαλακρού. Εντούτοις, για να μην απαξιωθεί περαιτέρω από την παρατεταμένη απραξία, ελήφθη η απόφαση να αναλάβει τη λειτουργία η Αναπτυξιακή Φαλακρού και με παράλληλη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετείχε η Περιφέρεια με 300.000 ευρώ, να ξεπεραστούν παλαιότερα χρέη και οφειλές της. Δυστυχώς ο σχεδιασμός αυτός ματαιώθηκε, επειδή δεν εγκρίθηκε η συγκεκριμένη πρόταση από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακολούθησαν επαφές με την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων, που είναι κάτοχος της έκτασης του Χιονοδρομικού, και η συμφωνία παραχώρησης της χρήσης στην Περιφέρεια είναι πλέον προ των πυλών. Με την υπογραφή, λοιπόν, της σχετικής ΚΥΑ, η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διενέργεια του διαγωνισμού, διαδικασίες που αν δεν παρουσιαστούν εμπλοκές εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

«Έχουμε και δεύτερο και τρίτο πλάνο, έτσι ώστε τελικά να λειτουργήσει»

«Πάμε σε μια νέα πραγματικότητα», τόνισε στον «ΠτΘ» ο κ. Ξανθόπουλος, «σε μια πραγματικότητα, που ξεφεύγει από το στενό ή ευρύτερο δημόσιο χαρακτήρα λειτουργίας του χιονοδρομικού». «Αν όλα πάνε καλά και προλάβουμε τις προθεσμίες», συνέχισε, «ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει έγκαιρα το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Σε περίπτωση, που δεν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες εκμίσθωσης, έχουμε και δεύτερο και τρίτο πλάνο, έτσι ώστε τελικά να λειτουργήσει. Αυτό το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι φέτος θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού».

«Η λειτουργία του Χιονοδρομικού του Φαλακρού από ιδιώτες θα είναι προς όφελος της Δραμινής κοινωνίας και της Περιφέρειας»

Για την επιλογή του νέου καθεστώτος λειτουργίας, με τη συμμετοχή ιδιωτικού φορέα, ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος ότι θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο στήριξης της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. «Νομίζω ότι είναι κοινά αποδεκτό, από όλους όσους ασχολούνται με τη διοίκηση και γενικότερα από τους πολίτες», σημείωσε, «ότι πλέον ό,τι είχε να κάνει με κρατική διαχείριση ή επένδυση δεν έχει τα αποτελέσματα, που θα έπρεπε να υπάρχουν». «Η Αναπτυξιακή Εταιρία Φαλακρού, που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια», συνέχισε, «έχει χρέη 800.000 ευρώ και δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Έχουμε και πολλά παραδείγματα άλλων δημόσιου χαρακτήρα επιχειρήσεων. Είναι δεδομένο ότι η λειτουργία του Χιονοδρομικού του Φαλακρού από ιδιώτες θα είναι προς όφελος της Δραμινής κοινωνίας και της Περιφέρειας, διότι αυτός ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία είναι σίγουρο ότι, επειδή είναι ιδιώτης, θα προσδοκά σε κέρδη και θα κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες, έτσι ώστε να αυξηθεί η προσέλευση, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες προς όφελος όλων των πολιτών».

Στην περιφέρεια ο πρώτος λόγος για τον καθορισμό των τιμών

Σημειώνεται, πάντως, πως στους όρους της προκήρυξης για τον επικείμενο διαγωνισμό θα προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα καθορισμού των τιμών με απόφαση της Περιφέρειας. «Δε θα μπορεί ο ιδιώτης να καθορίζει τις τιμές ανεξέλεγκτα», ξεκαθάρισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

paratiritis-news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news