facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος κατάρρευσης του «Καλατράβα»

Ελαττωματικό αποδεικνύεται το στέγαστρο «Καλατράβα», που κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, δημιουργείται εν δυνάμει κίνδυνος για... την κατάρρευσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα στάδιο όπως το ΟΑΚΑ που χρησιμοποιείται από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, καθώς και για άλλες εκδηλώσεις (π.χ. συναυλίες).

Ο κίνδυνος είχε επισημανθεί από το 2005 σε έκθεση του γερμανικού οργανισμού «Germanischer Lloyd» επισημαίνονταν κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα. Από το 2009 είχε εγκριθεί κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης, ωστόσο η έλευση της τρόικας και οι περικοπές δαπανών κράτησαν στην αναμονή την υπόθεση.

Σημειώνεται πως σχετική ερώτηση για τη συντήρηση του έργου, αλλά και το ακριβές κόστος κατασκευής του είχε κατατεθεί στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2012 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη

. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, είχε παραδεχτεί πως υπάρχουν φθορές και ατέλειες στο έργο, ενώ είχε αναφέρει πως η αρμόδια υπηρεσία θα προκηρύξει τους απαιτούμενους διαγωνισμούς για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου. Πάντως έκτοτε δεν έχει γίνει κανένα έργο για να διασφαλιστούν τα παραπάνω Όσο για το κόστος; Ανέφερε πως κόστισε 130 εκατ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δημοσιοποιήσει πως το κόστος είχε φτάσει στα 399 εκατ. ευρώ με υπερκοστολόγηση 12.771% από το αρχικά εκτιμώμενο κόστος που ήταν μόλις 3,1 εκατ. ευρώ.

sport-fm

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news