facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ολάντ: Είναι καθήκον μου να βοηθήσω την Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι «καθήκον» του είναι «να αναζητήσει και να βρει» μια συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, που συνεχίζει να αναβάλλεται μετά την αποτυχία χθες του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα.

Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη συμφωνίας, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «έχετε δίκιο να λέτε ότι έστω κι αν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία. Και αυτό είναι που μετράει, είναι η συμφωνία».

«Το καθήκον μου είναι να αναζητήσω και να βρω (μια συμφωνία) καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη αφού (σε αντίθετη περίπτωση) θα υπάρξει αμφιβολία για την ακεραιότητα της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Ολάντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα υπάρξει συμφωνία παρά μόνον «εάν η Γαλλία και η Γερμανία καταλήξουν σε μια συμφωνία». Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι αναμένει αυτό να συμβεί «εντός των προσεχών ημερών».

«Ο καθένας έχει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα σέβομαι, αλλά υπάρχει ένα υπέρτερο συμφέρον», είπε ο Ολάντ, και αυτό «είναι η Ευρώπη».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news