facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εξέγερση των λαθρομεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι της Παρασκευής όταν κατά τη διάρκεια του αυλισμού τους οι λαθρομετανάστες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, ανάψανε φωτιές και κάψανε στρώματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα σίδερα που ξήλωσαν από τα κρεβάτια, τις πόρτες και τα παράθυρα των κοιτώνων, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.

Απαιτήθηκε η άμεση επέμβαση σύσσωμης της αστυνομικής δύναμης η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ τέσσερις αστυνομικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με ομάδες ΟΠΚΕ και δύο διμοιρίες αστυνομικών υπαλλήλων που με τη συνδρομή δύο περιπολικών βρίσκονται στον χώρο της Σχολής. Αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οι ζημίες που έχουν σημειωθεί στον χώρο είναι αρκετές, ενώ η κατάσταση βρίσκεται σε στάδιο ελεγχόμενης καταστολής. Στο σημείο κατέφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής κατασβήνοντας τις μικρής έκτασης φωτιές που είχαν ανάψει οι κρατούμενοι, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε 50 συλλήψεις μεταναστών.

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν η έκρηξη αυτή θα ερχόταν, το είχαμε προβλέψει το είχαμε επισημάνει ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης, τραυματίστηκαν συνάδελφοι η σχολή καταστράφηκε» δήλωσε η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά.

thrakitoday

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news