facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

Για τις 4 Φεβρουαρίου 2013 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του κρατούμενου για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΑΕΚ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, αν και η πλευρά της ΑΕΚ, διά του συνηγόρου της Χάρη Οικονομόπουλου, είχε λάβει σχετική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Αντίστοιχη όμως άδεια δεν είχε ο δικηγόρος του κ. Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η δυνατότητα διεξαγωγής της συγκεκριμένης δίκης ούτως ή άλλως τελεί υπό νομική ασάφεια, καθώς ακόμη οι Αρχές των Σκοπίων δεν έχουν ξεκαθαρίσει στις αντίστοιχες ελληνικές αν η απόφαση που έλαβαν για την έκδοση του Μ. Ψωμιάδη, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο επιχειρηματίας ή αφορά μόνο την υπόθεση των «στημένων αγώνων», για την οποία παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Η απόφαση των Σκοπίωναναφέρει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης εκδίδεται για να δικαστεί για την υπόθεση των «στημένων αγώνων», αλλά οι Αρχές της χώρας δεν έχουν αποστείλει απάντηση στα έξι αιτήματα των ελληνικών Αρχών, προκειμένου να επιτραπεί η δίκη του και για τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του.

Στην υπόθεση πλην του επιχειρηματία κατηγορούμενοι είναι και δύο συγγενείς του για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι το 2002 εμφάνιζαν τις εκταμιεύσεις ποσών της ομάδας ως έξοδα για έργα κατασκευής αθλητικού κέντρου της ομάδας στους Θρακομακεδόνες, τα οποία ουδέποτε έγιναν. Βάσει του πορίσματος του ΣΔΟΕ για την υπόθεση, ο Μ. Ψωμιάδης φέρεται να προκατέβαλε χρήματα σε εργολάβο ο οποίος του εξέδωσε αντίστοιχα, τρία τιμολόγια για την κατασκευή του κέντρου.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως η προκαταβολή των χρημάτων έγινε πριν καν ολοκληρωθεί η αγορά του ακινήτου η οποία τελικά δεν προχώρησε.Η ομάδα φέρεται να απώλεσε τότε, με ευθύνη του προέδρου της, περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news