facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εμπλοκή επιχειρηματία στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ξεχωριστή ανάκριση για ένα έμβασμα ύψους 1,470 εκατ. ευρώ που «φεύγει» από εταιρία μεγάλου επιχειρηματία και καταλήγει σε εταιρία του προφυλακισμένου για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη, θα διενεργήσει η δικαιοσύνη.

Και αυτό γιατί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αφού εντοπίστηκε το έμβασμα του 1,470 εκατ. ευρώ οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν το διαχωρισμό της δικογραφίας, προκειμένου να διενεργηθεί ξεχωριστή ανάκριση για αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα εμβάστηκαν τμηματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εταιρία του επιχειρηματία στην εταιρία του Γιώργου Σαχπατζίδη το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2007.

Ωστόσο, τώρα με την νέα ανάκριση που θα ξεκινήσει, για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος της δικογραφίας, θα ερευνηθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του επίσης προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το έμβασμα του 1.470 εκατ. ευρώ προερχόμενο από την εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία κατατέθηκε στην τράπεζα Biverbanka στην Ιταλία, στην οποία ο Γιώργος Σαχπατζίδης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό. Στο λογαριασμό αυτό όμως, σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες της δικαιοσύνης, έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα, που προέρχεται απο μίζες για τα υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά TOR-1. Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι η εταιρία του επιχειρηματία, είχε συνάψει συμφωνία εκτέλεσης αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news