facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Για «ασφυξία» στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλά ο πρόεδρός του

«Ασφυξία» έχει δημιουργηθεί στα σπίτια φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού», με την κατάσταση να επιδεινώνεται την τελευταία δεκαετία, καθώς, λόγω έλλειψης χώρου, δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν στα σπίτια του Συλλόγου 1.295 παιδιά που είχαν ανάγκη και είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απόφαση, πριν από λίγες μέρες, της Εισαγγελίας ανηλίκων για την ανάθεση επιμέλειας ενός 14χρονου αγοριού στο «Χαμόγελο του Παιδιού», επιβάλλοντας τον όρο, για πρώτη φορά, να φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένη δομή του Συλλόγου, στο Φοίνικα.

Η απόφαση αυτή που επιβάλει τη φιλοξενία του ανηλίκου με ειδικές θεραπευτικές ανάγκες στον συγκεκριμένο χώρο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του «Χαμόγελου» Κώστα Γιαννόπουλου.

«Για πρώτη φορά γίνεται κάτι που μάς προκαλεί θλίψη, μάς επιβάλλεται δηλαδή με δικαστική απόφαση να φιλοξενήσουμε τον 14χρονο στο Σπίτι μας στο Φοίνικα, που είναι υπερπλήρες, αφού φιλοξενεί ήδη 29 παιδιά» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Σπίτι δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη λογική «στρατώνα», όπου απλά στοιβάζονται παιδιά.

«Το κράτος μάς πιέζει να κάνουμε πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά, δε νοιάζεται για την πρόνοια και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ελλείψει οικονομικών πόρων, υπολειτουργούν» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το 14χρονο αγόρι από την ηλικία των 2,5 ετών φιλοξενείται σε διάφορα ιδρύματα και πλέον χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα, που αδυνατεί να την προσφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Είναι τραγικό αυτό το παιδί να γίνεται 'μπαλάκι' από ίδρυμα σε ίδρυμα, γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη αντιμετώπιση» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, εξηγώντας ότι η ανάληψη της φροντίδας ενός ακόμα παιδιού με συγκεκριμένες θεραπευτικές ανάγκες θα είχε μόνο αρνητικές συνέπειες, τόσο για τον ίδιο τον ανήλικο, όσο και για τη λειτουργία του Σπιτιού και τη διαβίωση των υπολοίπων παιδιών που διαμένουν σε αυτό.

«Αισθανόμαστε τύψεις που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα φιλοξενίας, αλλά η Πολιτεία είναι εκείνη κυρίως που πρέπει να στηρίξει οικονομικά τα ιδρύματα και τις δομές περίθαλψης, γιατί κινδυνεύει η ζωή εκατοντάδων παιδιών» τόνισε.

Στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Φοίνικα έχουν βρει καταφύγιο 20 μικρά παιδιά και εννέα έφηβοι. «Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για παιδιά που ζούσαν σε ακραίες καταστάσεις. Τα περισσότερα όμως δικαιολογούν τους γονείς τους, αφού αναρωτιούνται μήπως έφταιγαν τα ίδια, ακόμη και για τον βιασμό τους και θέλουν να είναι ξανά με την οικογένειά τους» εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news