facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Απογοητευμένοι οι Ελληνες από το Σύστημα Υγείας

Ερευνα της εταιρείας ALCO για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής

Την απογοήτευσή τους για το Σύστημα Υγείας, εκφράζουν οι επτά στους δέκα Έλληνες. Η δυσαρέσκεια των Ελλήνων με τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κυρίως σε ότι αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη, αποτυπώνεται στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, από όλη την Ελλάδα, την περίοδο 17 - 21 Οκτωβρίου 2012.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως ακολούθως:

- Το 74% απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την ποιότητα υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το 23%.

- Σε ότι αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τις υπηρεσίες υγείας ανά φορέα, το 78% εκφράζει την ικανοποίησή του από τις υπηρεσίες των φαρμακοποιών και το 60% από τις υπηρεσίες των γιατρών.

- Το 63% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες των Δημοσίων Νοσοκομείων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεβαίνει στο 77%.

- Οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 50% ότι ο περιορισμός των δαπανών στην υγεία αφορά στη μείωση του όγκου και της ποιότητας υπηρεσιών και το 36% στη μείωση της σπατάλης.

- Στην ερώτηση «Μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ πως είναι η κατάσταση για τους ασφαλισμένους», το 50% απάντησε χειρότερα, το 18% ότι έχει παραμείνει ίδια και μόνο 11% καλύτερα.

- Επίσης, στο ερώτημα «Διακηρυγμένος στόχος της δημιουργίας του ΕΟΠΥ ήταν καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές. Πιστεύετε ότι μέχρι τώρα έχει πετύχει το στόχο του;», το 68% απάντησε «όχι», και «ναι» το 11%.

Σωστές οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τις κινητοποιήσεις των λειτουργών της υγείας, σε ποσοστό 68% οι πολίτες θεωρούν ότι είναι σωστές οι κινητοποιήσεις των γιατρών και των φαρμακοποιών, ενώ το 22% απάντησε ότι είναι λάθος.

Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί στη δυνατότητα συμψηφισμού χρεών με το Δημόσιο, βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών.

Σε ότι αφορά τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, το 37% απάντησε ότι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης, το 17% ότι δεν την επηρεάζει και το 11% έχει θετική γνώμη.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news