facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Δεν έχει τελειωμό το "πάρτι" με τις εικονικές δωρεές σε ναούς

"Στο χορό" των ελέγχων μπήκαν και οι άλλες Δ.Ο.Υ. της πόλης

Επεκτείνονται οι έλεγχοι για πλαστές δωρεές σε Ιερούς Ναούς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μέχρι πρότινος ο έλεγχος είχε περιοριστεί λόγω αρμοδιοτήτων στην Β ΔΟΥ Πατρών, τώρα επεκτείνεται και σε υποθέσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της τρίτης αλλά και της πρώτης ΔΟΥ που πλέον έχουν συγχωνευετεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι από τους ελέγχους έχουν βγεί ήδη "λαβράκια", αφού προκύπτουν πλαστές δωρεές σε Ναούς που μέχρι σήμερα δεν είχαν ελεγχθεί. Μέσω των συγκεκριμένων δωρεών "μαϊμού" οι επιτήδειοι αλλά και οι συνεργοί τους, είχαν αποκομίσει σημαντικά ποσά, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και φυσικά των φορολογούμενων πολιτών

Σημειώνεται οτι στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να προβεί σε δωρεά προς έναν Ναό, τυγχάνει επιστροφής φόρου 20% επί του ποσού της δωρεάς.

Ευνόητο είναι οτι αν η δωρεά είναι εικονική, το κέρδος για τον υποτιθέμενο δωρητή είναι πολλαπλάσιο.

Σημειώνεται οτι στον προγενέστερο έλεγχο που είχε γίνει εδώ και καιρό στην Β ΔΟΥ Πατρών, είχε προκύψει μακρύς κατάλογος εικονικών δωρεών. Μάλιστα αρκετοί από τους εμπλεκόμενους ειδοποιήθηκαν προκειμένου να επιστρέψουν...την επιστροφή του φόρου, ενώ οι σχετικοί φάκελοι εστάλησαν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τους ελέγχους στις υποθέσεις εμπλέκονται μεταξύ άλλων επιχειρηματίες αλλά και ιερείς.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news