facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή διαβιβάστηκε στη Βουλή για αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων (σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών), η δικογραφία με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τις οποίες είχε ενημερώσει την τότε κυβέρνηση ότι δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, εάν δεν προηγηθεί αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία του κ. Ρουμελιώτη, συμφωνώντας ουσιαστικά με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ότι πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η επίμαχη δικογραφία αρχικά διαβιβάστηκε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ο τελευταίος με τη σειρά του, τη διαβίβασε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Παντελή.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης διαβίβασαν τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς η έρευνα τους «σκόνταψε» πάνω σε ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία προέκυψαν από την εξέταση των μαρτύρων

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news