facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πορτογαλία, Ελλάδα στρέφονται στην Παγκόσμια Τράπεζα για βοήθεια

Η Ελλάδα και η Πορτογαλία ζήτησαν τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάκαμψη των οικονομιών τους με τις συνομιλίες να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, είπε ο πρόεδρος της τράπεζας Jim Yong Kim στη... σύνοδο κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομικών (G20) στο Μεξικό.

Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που δύο αναπτυγμένες χώρες προσφεύγουν για βοήθεια στην Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία κατά κύριο λόγο ασχολείται με φτωχότερες χώρες.

"Οι συζητήσεις τόσο με τον Πορτογαλία όσο και με την Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο", δήλωσε ο Kim σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του G20. "Σε μερικές εβδομάδες, σε ένα μήνα, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς θα κάνουμε", συμπλήρωσε.

Από τον Iούλιο που ανέλαβε καθήκοντα , ο Kim έχει αναφέρει ότι επιθυμεί να προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια και σε αναπτυγμένες χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Είμαστε πολύ καλοί στο να βοηθάμε χώρες, τουλάχιστον να κατανοούμε και να συγκρίνουμε τα δημοσιονομικές τους δαπάνες με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε προτείνοντας τρόπους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος", είπε ο Kim.

"Έχουμε συνεργαστεί με πολλές διαφορετικές χώρες που αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προβλήματα", πρόσθεσε.

kerdos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news