facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Νέα απαίτηση τρόικας για συνταγογράφηση με δραστική! ΣΟΚ στην αγορά φαρμάκου. Όλο το παρασκήνιο

Ένα απίστευτο θρίλερ είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες καθώς η τρόικα με ειδική διάταξη που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση ζητά να ψηφιστεί έως μεθαύριο Τετάρτη το μέτρο που προβλέπει συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, παρά τις κάθετες αντρρήσεις του υπουργού Υγείας. Διαπραγματεύσεις Λυκουρέντζου με τους δανειστές έως την τελευταία στιγμή. Τι σημαίνει για τους ασθενείς...

Στο κόκκινο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς η τροϊκανοί με πρόταση-διάταξη την οποία απέστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση ζητούν επιτακτικά πια να εφαρμοσθεί η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία σχεδόν στο σύνολο των φαρμάκων.
Οι δανειστές μας “πατούν” σε νόμο που είχε ψηφιστεί στο πλαίσιο του μνημονίου ενώ εξαιρούν μόνο ένα 15% των φαρμάκων, τα οποία όμως δεν είναι ακόμη γνωστά.

Είναι ενδεικτικό των απαιτήσεών τους ότι απέστειλαν την διάταξή τους όχι στην ηγεσία του υπουργείου υγείας ως όφειλαν αλλά κάπου στο ...Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να ενταχθεί στο σύνολο των μέτρων που θα ψηφιστούν την Τετάρτη.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος που από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους τροϊκανούς τις τελευταίες ώρες προκειμένου να ανατρέψει τη συγκεκριμένη προσταγή.
Στόχος να σωθεί ότι είναι δυνατόν δεδομένου ότι με την αλλαγή αυτή της συνταγογράφησης θα κινδυνέψουν πολλές ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ελληνικά επώνυμα γενόσημα φάρμακα.

Από την άλλη οι ασθενείς θα λαμβάνουν μια συνταγή μόνο με τη δραστική ουσία χωρίς να γνωρίζουν ποιο σκεύασμα θα φθάσει στα χέρια τους.
Άλλωστε πλέον το παιχνίδι θα περάσει στα χέρια των φαρμακοποιών οι οποίοι και θα επιλέγουν το ακριβές φάρμακο που θα χορηγείται στους ασθενείς. Όσο για τους γιατρούς, μάλλον θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα καθώς δε θα γνωρίζουν τι θεραπεία λαμβάνουν οι ασθενείς τους και αν αυτή θα είναι αποτελεσματική ή όχι.

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news