facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αμαλιάδα:Στο περίμενε επί ενάμιση χρόνο για τη σύνταξη 55χρονος με 80% αναπηρία!

Η ζωή τον πλήγωσε πριν από 11 χρόνια όταν του στέρησε την υγεία του, η πολιτεία τον πληγώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που τον έχει βάλει στην αναμονή για την επαναχορήγηση της αναπηρικής του σύνταξης.

Ο λόγος για τον 55χρονο Αντώνη Μάργαρη από την Αμαλιάδα, που μαζί με την γυναίκα του Βούλα και τα δυο του παιδιά, βρίσκονται στο ?περίμενε? τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Με αξιοπρέπεια και σθένος αντιμετωπίζουν τα τελευταία έντεκα χρόνια το πρόβλημα υγείας του 55χρονου, ωστόσο ο ?κόμπος έφθασε στο χτένι, αφού δεν νοείται να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό με ποσοστό αναπηρίας 80% και ο κ. Μάργαρης να μην μπορεί να πάρει την σύνταξή του και μάλιστα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Η περιπέτεια της υγείας για τον 55χρονο, που ανέτρεψε όλη την ζωή της οικογένειας, όταν τα δίδυμα παιδιά του ήταν μόλις ενάμιση ετών, ξεκίνησε το 2011, όταν ένα βράδυ υπέστη ανεύρυσμα εγκεφάλου. Η αρχική μεταφορά του έγινε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χρειάστηκε να μείνει επί 31 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η πρώτη μάχη κερδήθηκε, ο 55χρονος επέστρεψε στη ζωή και αμέσως μετά ξεκίνησε η δεύτερη μάχη, αυτή τη φορά για να μπορέσει να αποκαταστήσει τα προβλήματα που άφησε πίσω του το ανεύρυσμα, προβλήματα κινητικά, προβλήματα στην ομιλία και ότι αυτό συνεπάγεται.

Η περιπέτεια αυτή του άφησε ποσοστό αναπηρίας κατά 90%, όπως ήταν η αρχική γνωμάτευση από τους γιατρούς, και τον κατέστησε δικαιούχο αναπηρικής σύνταξης από το ΙΚΑ.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Πατρίς η κα Βούλα Μάργαρη, από τότε μέχρι και πριν από ενάμιση χρόνο, ο σύζυγός της εξεταζόταν κάθε δύο χρόνια από υγειονομική επιτροπή και το ποσοστό αναπηρίας του στην συνέχεια ήταν στο 85%, ενώ στην τελευταία επιτροπή που πέρασε το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 80%, που τον καταστεί φυσικά δικαιούχο της αναπηρικής σύνταξης.

Όμως, αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για τους αρμοδίους, που τον ταλαιπωρούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, όπως περιγράφει η κα Μάργαρη:

«Πριν από ενάμιση χρόνο θα περνούσαμε από επιτροπή και περιμέναμε την σχετική ειδοποίηση. Τελικά η ειδοποίηση καθυστέρησε κατά δύο μήνες και μας έστειλαν στην Πάτρα, γιατί μας είπαν ότι εκεί είχε ΚΕΠΑ. Χρειάστηκε να πάμε τέσσερις φορές και όταν έφθασε ο Ιανουάριος του 2012 μας είπαν να πάμε με όλα τα δικαιολογητικά στον Πύργο, γιατί μας είπαν ότι θα έκαναν εκεί ΚΕΠΑ. Τελικά πέρασε από επιτροπή στις 22 Μαρτίου του 2012 και είχαμε μετά από ένα μήνα την απόφαση. Ενώ ήταν να πάρουμε τα χρήματα της σύνταξης, ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή ότι έχει γίνει προσφυγή και ότι κάποιοι φάκελοι θα πήγαιναν στην Πάτρα για επανεξέταση. Το αποτέλεσμα ήταν ο φάκελος του άντρα μου να φύγει από το ΙΚΑ του Πύργου για την Πάτρα μετά από τρεις μήνες, στις 22 Ιουλίου, και αφού είχα πάει τέσσερις φορές να δω τι γίνεται με την υπόθεση. Τη στιγμή μάλιστα που ο φάκελος του άντρα μου είναι ο πιο παλιός, ενώ γνωρίζω ότι υπάρχουν άλλοι που έχουν πάρει τις συντάξεις τους».

Μέχρι σήμερα η κα Μάργαρη δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο φάκελος του συζύγου της και το μόνο που ζητά, είναι τα αυτονόητα. «Δεν είμαι άνθρωπος να ακολουθήσω πλάγια μέσα. Όλοι ξέρουν τον άντρα μου και τον αγώνα που κάνουμε τα τελευταία 11 χρόνια και η όποια βελτίωση της υγείας του οφείλεται σε αυτό τον αγώνα που κάνουμε και στα χρήματα που είχαμε και τα ξοδέψαμε για την αποκατάσταση της υγείας του. Τα χρήματα της σύνταξης είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς και θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε, δεν ζητάμε κάτι παράλογο» υπογραμμίζει και δεν παραλείπει να εκφράσει και την πικρία της για την συμπεριφορά ορισμένων αρμοδίων, που αντί να της απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτει τηλεφωνικά, την παραπέμπουν αλλού?

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news