facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Καταρρέουν τα έσοδα – Στα 53,83 δισ. ευρώ έφτασαν τα ανείσπρακτα ληξιπρόθεσμα

Τη πλήρη κατάρρευση των εσόδων και ακολούθως του σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά, φοβούνται στο υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τα νεώτερα στοιχεία για τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς μήνα με το μήνα, διογκώνονται με απίστευτους ρυθμούς.

Το Σεπτέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων αυξήθηκαν κατά 3,3 δισ. ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 10,16 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ποσό-ρεκόρ των 53,83 δισ. ευρώ!

Από το ποσό αυτό μέσα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου εισπράχθηκαν μόνο 1,58 δισ. από ενώ διαγράφηκαν οφειλές ύψους 403 εκατ ευρώ.

Επισημαίνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το τέλος του τρέχοντος έτους είναι να έχουν εισπραχθεί τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις ανεξόφλητες φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν συσσωρευθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Επιπλέον, ως το τέλος Ιουνίου έπρεπε να καταλήξουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον το 20% των νέων χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του 2012 και άλλο ένα 20% στο τέλος του έτους.

Από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ προκύπτει επίσης ότι είναι «ανοιχτοί» 278 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και αυτοαπασχολούμενους, έχουν ολοκληρωθεί οι 24, και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2 δισ ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκε το 1 δισ. ευρώ.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news