facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση των ΜμΕ

Νέο πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε από το βήμα της εκδήλωσης της ΕΣΕΕ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα κονδύλια αυτά θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ και θα διοχετευθούν στις ΜμΕ μέσω του ΠΕΠ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εκτός από τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πραγματοποιούνται τις ημέρες αυτές συνεχείς επαφές και με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη ώστε να βρεθεί μια «φόρμουλα» ενίσχυσης των ΜμΕ.

Ήδη, έχουν προγραμματισθεί νέες επαφές με εκπροσώπους της τράπεζας τις επόμενες ημέρες για να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας με την EBRD για την ενίσχυση των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε σχέση με τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Βασικό βήμα για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, αποτελεί σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία με την τρόικα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, για τον λόγο αυτό σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, να την απενοχοποιήσουμε και να τη στηρίξουμε πραγματικά».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα υπογράψει η χώρα συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των στρεβλώσεων στην αγορά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις επενδύσεις της HP και της Unilever, σημειώνοντας ότι «στο επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα τέτοια δείγματα», σημειώνοντας: «είμαστε ακόμη μέσα στο τούνελ, όμως έχουμε διανύσει μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και σύντομα θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι, μέσω αυτών των κινήσεων αλλά και των μέτρων που ψηφίστηκαν, θα ξεκινήσει από το 2013 η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news