facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

«Μπλόκο» από Γερμανία και άλλες 4 χώρες στην βοήθεια για σεισμοπαθή περιοχή της Ιταλίας

Πηγές του Ecofin ανέφεραν ότι η Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης προβάλλουν αντιδράσεις στην οικονομική στήριξη της σεισμοπαθούς περιοχής Εμίλια Ρομάνια.

Εκτός από την Γερμανία, φέρονται να αντιδρούν στην καταβολή των 670 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν τυπικά ήδη εγκριθεί, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την RAI η αιτιολογία που προβάλλεται είναι ότι «στα ταμεία δεν υπάρχουν χρήματα κι έχουν ήδη διατεθεί ποσά εκτός αρχικού προϋπολογισμού», παρά το ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει δικαίωμα να λάβει την συγκεκριμένη βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν είχε δηλώσει ότι «η περιοχή αυτή της Ιταλίας, με υψηλό δείκτη παραγωγικότητας, πρέπει να υποστηριχθεί, ώστε να μπορέσει να σταθεί, και πάλι, στα πόδια της».

Ο Χαν είχε κάνει λόγο για «τεράστια καταστροφή» και για την ανάγκη να «ξαναδοθεί ένα σπίτι σε δεκάδες χιλιάδες άτομα». Οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν στις 21 και 29 του περασμένου Μαΐου, τις βόρειες περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια, Λομπαρντία και Βένετο προκάλεσαν τον θάνατο 27 ατόμων.

Ιταλός διπλωμάτης, πάντως, που συμμετέχει στην διαπραγμάτευση άφησε να διαρρεύσει ότι «η συζήτηση θα συνεχισθεί μέχρι αργά το βράδυ, και υπάρχουν ακόμη ελπίδες να βρεθεί, τελικά, κάποια λύση».

e-go

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news